Avengers: Endgame on vanhan loppu ja uuden alku

Avengers: Endgame on suoraa jatkoa Avengers: Infity War -elokuvalle. Thanos voitti ja sormen napsautuksella puolet universumin elollisista olennoista katosivat tuhkana ilmaan. Jokainen ihminen yrittää parhaansa mukaan elää sen häviön kanssa.

Robert Downey Jr. ja Jeremy Renner tekevät vahvat roolisuoritukset. (Kuva: Marvel Studios)

Kun sankarit saavat pienen toivenpilkkeen, he alkavat miettiä, onko mahdollista korjata kaikki vai tuhoavatko he enemmän jo pirstaloitua universumia.

Tämä elokuva on elokuva, joka on ollut kaikkien huulilla siitä hetkestä alkaen, kun Infinity War ilmestyi. Jokainen ihminen, joka näki Infinity Warin kysyi itseltään samaa kysymystä: Mitä seuraavaksi tulisi tapahtumaan? Mitä voisi muka tapahtua?

Nyt vastaus on saapunut, ja vastaus on: Se, mitä me kuvittelimme tapahtuvan, tapahtui. Ehkä juuri tämän elokuvan hypen takia elokuva tuntui hieman siltä, että se kaipasi jotain enemmän.

Jokainen näyttelijä teki loistavaa työtä tuodessaan esille heidän hahmonsa heidän epätoivoisimmalla hetkellä. Tässä elokuvassa alkuperäinen kuusikko on spottivalon alla, ja he ansaitsevat jokaisen sekunnin siitä huomiosta.

Erityisesti ajatuksiin jäi Jeremy Rennerin esittämä Hawkeye, joka sai viimeinkin huomiota näissä elokuvissa. Ja tietenkin Robert Downey Jr., joka ei osaisi unissakaan esittää Tony Starkia huonosti.

Taistelukohtaukset ja grafiikat olivat tietysti normaalitasoa Marvelille. Ne tuntuvat hieman samanlaisilta kuin muissa elokuvissa, mutta siinä on tarpeeksi jotain uutta ja luovaa, ettemme voi tehdä mitään muuta kuin ihastella.

Tämä elokuva ei ollut kuitenkaan täydellinen. Elokuvassa on hieman aukkoja, jotka eivät häiritse katselukokemusta, mutta saavat miettimään elokuvan jälkeen. Parin hahmon erilaisuus toisesta elokuvasta toiseen voi olla myös hieman häiritsevää, mutta tarkemmin ajateltuna ihan järkevää.

Chris Hemsworth on vaikuttavan näköinen elokuvassa. (Kuva: Marvel Studios)

Se ei ole kuitenkaan tärkeintä tässä elokuvassa. Tämä elokuva on suunnattu vain yhden tyyppisille ihmisille: faneille. Tämä elokuva on faneille, jotka ovat olleet mukana alusta alkaen, ja jotka ovat tukeneet Marvel-universumia Tony Starkin ensiesiintymisestä saakka.

Tämä oli faneille, jotka tulivat matkan varrella mukaan, oli se sitten ensimmäisen Avengers-elokuvan aikoihin tai vain viime elokuvien aikoihin.

Vaikka uusia elokuvia tulee varmasti vielä monta vuotta, tämä elokuva on alkuperäisen muodostelman loppu. Se on tietysti järkyttävää joillekin faneille, mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan. Tämä elokuva on hyvä juuri siihen.

Jos et ole nähnyt aikaisemmin Marvel-elokuvia, ei sinun kannata katsoa tätäkään. Jos kuitenkin haluat tietää, miten kaikki loppuu ja uusi aika alkaa, tämä elokuva on juuri sinulle.

4/5 tähteä

Karen Gillan esittää elokuvassa Nebulaa. (Kuva: Marvel Studios)

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.