Ympäristöasiat esillä päivittäin

Toimituksemme postiin tipahtaa päivittäin 100–200 tiedotetta yrityksiltä, organisaatioilta, järjestöiltä, yhdistyksiltä, viestintätoimistoilta, kaupungeilta, yksityishenkilöiltä ja niin edelleen.
Vilkaisin parisataa viimeisintä postia ja silmiini pomppasi selvä trendi. Luonnon ja ympäristönsuojelu on läsnä kaikkialla.

Noin joka seitsemäs Ylöjärven Uutisten toimituksen postiin saapuva viesti käsittelee jotakin ympäristöaihetta tai viittaa siihen. Ilmiö on mielenkiintoinen, sillä näin ei todellakaan ollut vielä kymmenen vuotta sitten.

Parin viime päivän viesteissä on käsitelty luonnonsuojelua, ilmastonmuutosta, päästöjä, kestävää kehitystä, aurinkovoimaa, muovijäteongelmaa, roskienkeruutapahtumaa, lähiluontoa, metsähakkuita ja lintujen pesintää.

Toki postilaatikkoon tupsahtaa edelleen viestejä runsaasti myös uusista puhelin- ja automalleista, rakennusurakoista, televerkoista, vaatemarkkinoista, tullikiistoista, valtateiden remonteista, veronkorotuksista ja yritysten osavuosikatsauksista.

Kontrasti näiden viestien sisällön välillä on suuri.

Vuosi vuodelta ympäristöasiat ovat kuitenkin nousseet yhä enemmän tapetille myös viestinnässä. Toivottavasti tämä kertoo siitä, että ainakin suomalainen yhteiskunta on yhä laajemmin herännyt pitämään huolta ympäristöstä.

Varsin ilahduttavaa on ollut huomata, että iso osa ympäristö- ja luontoasioita sisältävistä viesteistä tulee Ylöjärveltä. Puutarhakaupunki voi siis hyvinkin olla nimensä veroinen.
Harmillista on se, että vielä pitänee aika kauan odottaa sitä hetkeä, kun muuallakin maailmassa ollaan ympäristöasioissa yhtä valveutuneita kuin Suomessa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.