Ylöjärveläiskaratekat jälleen mitalivireessä

Helsingissä käytiin viime lauantaina karaten Suomi-Cupin osakilpailu. Kilpailut päättivät kotimaan kevätkauden.

Nuutti Vuori (kesk.) otti komean sarjavoiton.

Kilpailuihin osallistui parisataa karatekaa. Ylöjärveltä kilpailemaan lähti viisi karatekaa vanhempineen ja valmentajineen.

Aluksi vuorossa olivat kata- eli liikesarjat. Miska Ronkainen otteli alle 12-vuotiaiden sarjassa. Hän voitti ensimmäisen katansa luvuin 3–2. Seuraavassa kohtaamisessa Ronkainen koki tappion sarjan voittajalle luvuin 5–0. Keräilyottelun ylöjärveläinen hävisi niukasti 3–2.

Alle 14-vuotiaiden katasarjaan ylöjärveläisistä osallistui Lauri Heinonen. Hän voitti kaksi ensimmäistä otteluaan puhtaasti lukemin 3–0. Finaalissa Heinosta vastaan asteli tamperelainen Jasper Luukkanen, joka vei loppuottelun luvuin 3–0.

Kumitessa eli ottelussa Miska Ronkainen otteli alle 12-vuotiaiden avoimessa sarjassa, jossa kaiken painoiset karatekat ottelivat toisiaan vastaan. Ensimmäisestä ottelusta Ronkainen sai luovutusvoiton, Seuraavan kamppailun Ronkainen voitti 3–1, mutta kolmannessa väännössä tuli tappio sarjan voittajalle luvuin 3–0. Keräilyottelussa lahtelainen Veeti Huustkonen kukisti Ronkaisen niukasti.

Alle 14-vuotiaiden 55-kiloisten sarjassa Lauri Heinonen otteli hyvällä asenteella, mutta vastustaja sai otettua kolme pistettä pääpotkulla. Koska vastustaja ei mennyt finaaliin, Heinosen urakka päättyi.

Nuutti Vuori otteli puolestaan 75-kiloisten miesten sarjassa, jonka ensimmäisessä ottelussa ylöjärveläistä vastaan asettui Jeffery Vink. Vuori kaatoi vastustajansa ja eteni finaaliin. Finaalissa Vuori kohtasi Helsingin Seitokain Pierre Le Pailleurin, jonka ylöjärveläinen kukisti sarjavoiton arvoisesti.

Miesten yhdistetyssä 60- ja 67 -kiloisten sarjassa oli vain kaksi ottelijaa. Ylöjärveläinen Miska Salonen otteli Sportkaraten Jani Karkkulaista vastaan. Ottelu ratkesi vasta aivan lopussa Karkkulaisen 2–1-voittoon.

Päivän viimeisestä ylöjärveläissuorituksesta vastasi Miikka Salonen alle 18-vuotiaiden yhdistetyssä alle 76-kiloisten ja yli 76-kiloisten sarjassa. Salosen ensimmäisessä ottelussa imatralaista Arttu Koskista vastaan ei nähty yhtään pistesuoritusta. Salonen voitti ottelun lopulta tuomareiden lippuäänestyksellä.

Seuraavassa ottelussa Salonen löi mäntsäläläisen Sisu Ågrenin ja eteni finaaliin. Loppukamppailussa Kuopion Eetu Tuovinen oli liian vahva Saloselle. Tuovinen vei sarjavoiton luvuin 5–0.

TEEA SALONEN

Miska Salonen (oik.) sai tällä kertaa tyytyä hopeamitaliin.

Miikka Salonen (oik.) nappasi veljenstä tapaan hopeamitalin kaulaansa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.