Ylöjärveläisveteraaneille ansiomerkkejä – puuttuuko tuntemaltasi veteraanilta presidentin myöntämä mitali?

Ylöjärvellä jaettiin veteraanipäivänä Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan 1 luokan mitaleita veteraaneille ja lotille. Mitali oli nyt jaossa viidelle veteraanille ja seitsemälle lotalle. Heistä tavoitettiin yhteensä kuusi.

Sotaveteraani Risto Työläjärvi (oik.) vastaanotti ansiomerkin ja kunniakirjan Timo Mäkiseltä.

Yhteensä Suomessa jaettiin veteraanipäivänä 3 000 vastaavaa ansiomerkkiä. Näiden kunniamerkkien myötä tuli päätökseensä Operaatio ”Loppusodan” nimellä kulkenut, presidentti Mauno Koiviston aikana alkanut perinne. Sen mukaan kaikille niille veteraaneille, joilla ei sotien muistomitalien lisäksi ollut mitään valtiollista huomionosoitusta, alettiin myöntää Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali.

– Uskoakseni tämän jälkeen kaikki ovat mitalinsa saaneet – ansainneet jo vuosikymmeniä sitten te ne olette. Luulen, että mikään kiitos siitä mitä olette tehneet isänmaan hyväksi ei anna täyttä oikeutta”, presidentti Sauli Niinistö sanoi veteraanipäivän juhlapuheessaan Kuopiossa veteraaneille ja lotille.

Ylöjärvellä mitaleita jakoi Ylöjärven Reservinaliupseerien taloudenhoitaja Timo Mäkinen.

– Veteraanit ja lotat olivat ikinonnellisia, kun heitä tällä tavalla muistettiin, Mäkinen sanoo.

Kuusi mitalia on edelleen jakamatta, koska saajia ei tavoitettu. Timo Mäkiseen voi ottaa yhteyttä (0400 854 310), mikäli tietää veteraanin, jolle mitali kuuluisi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.