Hiihtokausi huipentui – Stenman nuorten maajoukkueeseen, Pärmäkoski jakoi nimikkokisansa palkinnot

Hiihtokausi huipentui kuluneella viikolla, kun maajoukkuevalinnat julkistettiin. Lisäksi moni Ylöjärven Ryhdi hiihtäjä juoksi maajoukkuetähti Krista Pärmäkosken kanssa kilpaa ja sai häneltä palkinnot kauden huippuhiihdoista KristaCupissa.

Tino Stenman etenee hiihtourallaan määrätietoisesti. (Kuva: Sari Haataja)

Maastohiihdon maajoukkueet on nimetty ensi kaudelle. Ylöjärven Ryhdin Tino Stenman tuli valituksi nuorten maajoukkueeseen, St1-ryhmään, jota valmentaa Jussi Simula. Viime kaudella Stenman hiihti 18-vuotiaiden sarjassa ja pääsi edustamaan Suomea niin PM-kisoihin Otepäähän kuin Sarajevon nuorten olympiafestivaaleillekin. Arvokisoista Stenman toi sprinttipronssia.

Maajoukkueeseen valittiin myös ylöjärveläisittäin tutut Katri Lylynperä ja Antti Ojansivu. Ylöjärven Ryhdin hiihtäjistä alle 18-vuotiaiden Fennovoima-ryhmään valittiin Elsa Torvinen ja Veeti Seppälä.

Lempäälän Hakkarissa Krista Pärmäkoski jakoi nimikkocupinsa palkinnot viime torstaina. KristaCupiin osallistui 313 hiihtäjää 53 eri hiihtoseurasta. Vähintään kolmessa osakilpailussa hiihti 140 eri hiihtäjää, ja jokaisen ikäryhmän kuudelle tai kolmelle parhaalle Krista Pärmäkoski jakoi pokaalit ja tuotepalkinnot. Menestynein seura oli Ylöjärven Ryhti, jonka 27 hiihtäjää keräsivät Ryhdille 2 853 seurapistettä.

KristaCupin kokonaiskilpailussa Ylöjärven Ryhdin hiihtäjistä kultaa ottivat Elsa Torvinen 16-vuotiaissa ja Aino Koskinen 11-vuotiaissa. Hopeapalkinnot kahmivat Emmi Henriksson 14-vuotiaissa, Miina Mäki-Korte 13-vuotiaissa, Aino Aarnio 12-vuotiaissa, Tilta-Maria Liuksiala 11-vuotiaissa, Vilma Pyhtilä 9-vuotiaissa ja Okko Koskinen 8-vuotiaissa. Pronssia pokkasivat Venla Haataja 15-vuotiaissa, Ada Aarnio 14-vuotiaissa sekä Kiira Suhonen 8-vuotiaissa.

Ylöjärven Ryhdin hiihtäjistä sarjansa neljänneksi parhaina Krista Pärmäkoski palkitsi Konsta Uutteran 14-vuotiaissa, Eemil Koskisen, Annika Rantasen 13-vuotiaissa ja Reea Hiitelän 10-vuotiaissa. Viidenneksi parhaan palkinnot jaettiin Birgit Tuomolalle 14-vuotiaissa ja Johanna Naskalille 13-vuotiaiden sarjassa. Lisäksi Eino Kärkimaa sai kuudenneksi parhaan palkinnon 12-vuotiaiden sarjassa.

Ryhdin Kiira Suhonen, Vilma Pyhtilä ja Reea Hiitelä Krista Pärmäkosken palkitsemina. (Kuva: Sari Haataja)

Ennen palkintojenjakoseremoniaa monet ryhtiläisistäkin osallistuivat Hakkarissa järjestettyyn maastojuoksukilpailuun, jossa juoksijoita sparrasi Krista Pärmäkoski osallistuen jokaiseen lähtöön. Moni nuorempien sarjojen osallistujista voikin kertoa ylittäneensä maaliviivan ennen Krista Pärmäkoskea. Tilta-Maria Liuksiala juoksi 11-vuotiaiden yhden kilometrin radalla voittoon. Osallistujia maastojuoksukilpailussa oli räntäsateesta huolimatta miltei 150.

Viime torstaina Tino Stenman palkittiin Hämeen piirin parhaana nuorena mieshiihtäjänä.

SARI HAATAJA

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.