Kaupunki mokasi Viljakkalan kuntosalin homeremontin ja tiedotti asiasta surkeasti

Kirjoittaja on Ylöjärven Uutisten toimittaja.

Toissa viikolla kävin kurkkaamassa, miltä homeen runtelemassa Viljakkalan kuntosalissa oikein näyttää. Täytyy todeta, että näky oli yhtä ankea kuin aiemminkin, vaikka osalle välineistöstä oli yritetty tehdä jonkin sortin kasvojenkohotusta.

Paloaseman kellarissa sijaitsevan kuntosalin sisäilmaongelmat alkoivat siis viime kesänä, kun joku oli mennyt laittamaan ilmastoinnin pois päältä. Tämä johti siihen, että kuntosali meni homeeseen seiniä ja välineistöä myöten.

Kuntosalikiinteistön omistaja Ylöjärven kaupunki lupasi viljakkalalaisille, että sali laitteineen saa homepesun, minkä lisäksi tehdään remonttia, jossa myös välineistöä uusitaan ja kunnostetaan.

Välineremontti ei ole kuitenkaan mennyt ihan putkeen, ja jos salin käyttäjiä on uskominen, saattaa kuntosalissa olla edelleen hometta esimerkiksi laitteiden pehmusteissa, joita ei ole vaihdettu.

Hieman ihmetyttää, hoitaako kaupunki kaikki homeremonttinsa vastaavalla tyylillä säästäen homeista irtaimistoa?

Toinen mietityttävä asia on tyyli, jollaa viljakkalalaisia on informoitu remontin etenemisestä.

Viime viikkoon asti treenaajat kävivät salilla omilla avaimillaan normaalisti, sillä maaliskuussa kaupunki oli antanut luvan kuntosalin käyttöön, vaikka remontti oli vielä kesken.

Sitten alkoi kuitenkin tulla viitteitä siitä, ettei remontti ollutkaan edennyt kuten piti, minkä vuoksi kaupunki laittoi salin käyttökieltoon.

Kuntosalin käyttäjiä tämä viesti ei tavoittanut, sillä kaupunki ei vaivautunut viemään lappua salin oveen puhumattakaan sen lukitsemisesta. Info käyttökiellosta oli ainoastaan kaupungin verkkosivuilla, jossa se ei luultavasti tavoittanut yhtään ketään. Nyt ovessa on lukko, joka ilmestyi paikalleen viime viikolla.

Kolmantena asiana kummastuttaa kaupungin suhtautuminen koko asiaan. Aivan kuin tällä nololla homeremontilla ei olisi mitään väliä. Kaupunki vain harmittelee ikävää kommentointia, jota mönkään menneen homesalin remontti on aiheuttanut. Samalla se puolustautuu sanomalla, että ensi vuonna yhtenäiskoulun liikuntasalin kylkeen valmistuvaan kuntosaliin on varattu rahaa yli 250 000 euroa.

En usko, että salitreenaajia lämmittää hirveästi yli puolen vuoden päästä valmistuva sali, kun kunnollista treenipaikkaa ei ole ollut omalla kylällä kohta vuoteen kaikista lupauksista huolimatta.

Lue myös: Viljakkalan kuntosali ”remontoitiin” homeen vuoksi – Seitsemän kuukautta meni, ja työnjälki on jotakin aivan muuta kuin luvattiin: ”Umpihomeessa oleva vatsalihaslaitekin on vain verhoiltu uudelleen”

Lue myös: Viljakkalan homekuntosalin ovi lyötiin lukkoon, koska remontti ei edennyt – Vapaa-aikajohtaja: ”En tiedä miten näin yksinkertaisesta asiasta on tullut näin vaikea”

Lue myös: Viljakkalan yhtenäiskoulun liikuntasalin rakentaminen alkanee huhtikuussa

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.