Katse vieläkin pidemmälle

Reilun kolmen viikon päästä järjestettävillä Ylöjärven Markkinoilla katsotaan tulevaisuuteen. Vuosien ja vuosikymmentenkin katsotaan positiivisella asenteella ja pilke silmäkulmassa.

Markkinoiden ohjelmalava on kuin tulevaisuuden rakennelma – ratikkakin kulkee lavan vieressä. Pitkälle eteenpäin katsotaan myös markkinoiden tulevaisuuden aukiolla.

Me Ylöjärven Uutisissa saimme tehtäväksemme kehitellä uutisotsikoita. Otsikot kertovat, minkälaista Ylöjärvellä voisi olla vaikkapa vuonna 2027 tai vuonna 2035 tai vuonna 2043. Otsikoiden kehittely ei ollut helppoa, sillä teknologia saattaa kehittyä niin nopeasti, että emme osaa edes kuvitella parinkymmenen vuoden päässä olevia asioita.

On aina mahtavaa lukea ja kuunnella tulevaisuustutkijoiden näkemyksiä. He perustavat visionsa aina tiettyihin tiedossa oleviin faktoihin, laskelmiin ja valistuneisiin arvioihin. Moni muuttuja on otettu huomioon.

Ylöjärvelläkin olisi syytä katsoa koko ajan hieman pidemmälle kuin muutaman vuoden päähän. Voisiko tällainen edistyksellinen puutarhakaupunki toimia jopa esimerkkinä siitä, miten kaupunki kehittyy niin, että siitä hyötyvät ihan kaikki.

Voisi jopa ajatella, että Ylöjärvelle perustettaisiin erillinen tulevaisuusfoorumi pohtimaan asioita vähän tavallista pidemmälle. Foorumiin voitaisiin kutsua kaupungin visionäärit, paikallisten teknologiayritysten innovaattorit sekä Ylöjärven vahvimmat kulttuurivaikuttajat. Foorumiin voisi ehdottaa kyvykkäitä ihmisiä tai siihen voitaisiin kutsua tiedossa olevia idealisteja.

Foorumi voisi tuottaa tietyin väliajoin raportteja, jotka luovutettaisiin virkamiehille ja päättäjille valmistelun ja päätöksenteon tueksi.

Tulevaisuuteen voi varautua ainakin joiltain osin.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.