Muutaman sadasosan takaa-ajomatka kääntyi voitoksi – Kaisla nousi pronssille

Ylöjärven Iskun joukkue Kaisla suuntasi kohti Turkua ja TUL:n joukkuevoimistelun mestaruuskilpailuja lauantaina ennen kukon laulua.

Kaisla juhli Turussa pronssimitaleita. (Kuva: Ida Sulku)

– Aamun harjoitus sujui ilman suurempia virheitä, mutta täsmällisyyttä ja musiikkiin eläytymistä haettiin vielä lisää itse kilpailusuoritukseen, valmentaja Jenni Riihiluoma kertoi.

– Lauantain kilpailupäivä oli pitkä tyttöjen suorituksen ollessa vasta kilpailun loppupuolella, joten hyvää fiilistä ehti hakemaan koko päivän ajan. Alkukilpailun suorituksessa näkyikin jo selvästi asennetta ja suoritus oli täsmällinen, vaikkakin suoritukseen mahtui joitain tasapainovirheitä, Riihiluoma jatkoi.

Alkukilpailusta 14-16-vuotiaiden kilpasarjan joukkue keräsi 14,684 pistettä ja sijoittui neljännelle sijalle – vain 0,03 pisteen päähän kolmannesta sijasta.

– Loppukilpailuun lähdettiin jännittävissä asetelmissa kolmen joukkueen ollessa vain parin kymmenyksen sisällä taistelemassa kolmannesta sijasta, Riihiluoma sanoi.

Sunnuntain finaaliin Kaisla lähti määrätietoisella asenteella ja taistelutahto oli kohdillaan

– Suoritus oli hieman alkukilpailua epätarkempi, mutta edellisen päivän virheitä saatiin korjattua, Riihiluoma arvioi.

Loppukilpailusta joukkue sai 14,9 pistettä ja yhteispisteillä 29,584 Kaisla onnistui kapuamaan palkintopallille. Päivän päätteeksi kaulaan saadut pronssiset mitalit täyttivät ryhmän kilpailuihin asettaman tavoitteen.

– Kilpailuviikonlopun osalta etenkin alkukilpailun asenteelliseen suoritukseen sekä finaalin taiteellisiin pisteisiin voitiin olla tyytyväisiä ja pronssimitali lämmitti mieltä. Tavanomaista alhaisemmat tekniset pisteet kuitenkin jäivät häiritsemään ja näitä pyritään nostamaan seuraavissa kilpailuissa, Riihiluoma kommentoi.

Kaislan kilpailukausi jatkuu 11. toukokuuta Tampereella Sisu Cupissa ja päättyy Jyväskylässä järjestettäviin kilpasarjojen yli 14-vuotiaiden mestaruuskilpailuihin 18. toukokuuta.
TUL:n joukkuevoimistelun vapaasarjojen mestaruuskilpailuihin osallistui yhteensä kuusi ylöjärveläistä joukkuetta. Yhteensä joukkueita oli yli sata. Harjoituksia oli jaettu kolmelle päivälle ja kilpailu kahdelle päivälle.

10–12-vuotiaiden kilpasarjassa Kuutar sijoittui kategoriaan 4, Team Kuutar kategoriaan 5 ja Kaste kategoriaan 7. 8-10-vuotiaissa Viima voimisteli kategoriaan 4 ja Väre kategoriaan 7.

– Jännitystä oli kovasti ilmassa katsomossa meillä mukaan lähteneillä vanhemmilla ja myös kotona, sillä kilpailua pystyi seuraamaan verkossa livenä. Paluumatka menikin vähän kikatteluksi, Jaana Mikkonen tuumasi.

MARIA NUMMELA

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.