Kiitos, että saimme järjestää Nuoria Somettaa 2019 -tapahtuman

Joulukuussa luokkamme sai projektin, jossa pääsisimme mukaan järjestämään Nuoria somettaa 2019 -tapahtumaa. Kaikki olivat heti innoissaan ja päätimme tehdä tapahtumasta vielä paremman ja suuremman kuin edellisenä vuonna. Aloimme pikkuhiljaa suunnitella tapahtumaa.

Cledos villitsi yleisön Nuoria Somettaa 2019 -tapahtumassa Koulutuskeskus Valossa. (Kuva: Vilma Kaura)

Joulukuussa tapasimme myös Pirkanmaan Lehtitalon ja Ylöjärven Uutisten tapahtumakoordinaattorin Hanna-Mari Kujalan, joka järjesti tapahtumaa meidän kanssamme. Ensimmäisenä tehtävänämme oli miettiä tapahtumamme pääesiintyjät. Heittelimme ideoita puolin ja toisin kunnes, joku keksi, “hei kysytään pääsisikö Cledos esiintymään.”

Kaikki olivat innoissaan, mutta myös hieman epäileväisiä, tulisiko niin iso artisti todella esiintymään meidän tapahtumaamme. Hanna-Mari innostui ja lupasi selvittää asiaa.
Joululoman jälkeen palasimme taas projektimme pariin ja meille kerrottiin, että Cledos ja Blokess olivat lupautuneet mukaan tapahtumaamme. Innostuksen määrä kasvoi ja aloimme toden teolla hommiin.

Meidät jaettiin tiimeihin, joilla jokaisella oli omat vastuualueensa. Joukostamme valittiin myös kaksi projektipäällikköä, jotka vastasivat kokonaisuudesta. Myös jokaisella tiimillä oli projektipäällikkö. Tiimit vastasivat tekniikasta, markkinoinnista, buffetista, ohjelmasta ja esiintyjien bäkkäristä.

Tapahtuman järjestäminen vaati paljon töitä, enemmän kuin moni meistä osasi edes ajatella. Kuukaudet kuluivat ja monen tiimin valmistelut olivat vielä melko kesken. Tavoitteenamme oli saada tapahtumaan 600 nuorta.

Olimme opiskelleet yrittäjyyslinjalla alle vuoden ja vaikka olimme olleet jo monessa mukana, ei tämän kokoluokan tapahtumaa ollut ennen tehty. Se lisäsikin omalta osaltaan stressiä ja jännitystä. Olimme kuitenkin todella kiitollisia, että meille annettiin mahdollisuus olla näin suuressa osassa tällaista tapahtumaa. Ja siitä kiitos kuuluukin Ylöjärven Uutisille, Ylöjärven kaupungille sekä Aito Säästöpankille. Ilman näitä tahoja tapahtuma ei olisi onnistunut.

H-hetki alkoi lähestyä ja monelle tiimille iski pieni paniikki. Paperilla olleet suunnitelmat pitikin nyt yhtäkkiä toteuttaa ja se vaati paljon työtä. Tiimit työskentelivät ahkerasti toisiaan auttaen, mutta pieniltä hermoromahduksiltakaan ei vältytty. Kaikki kuitenkin jaksoivat puhaltaa yhteen hiileen ja se kantoikin meidät aina 11. huhtikuuta saakka.

Torstaiaamuna koristelutiimi aloitti koulun koristelun. Ruokailun jälkeen myös pöytiä ja tuoleja alettiin siirtää ruokalasta liikuntasaliin. Tunnit kuluivat, mutta hommat eivät meinanneet loppua. Raahasimme satoja tuoleja, puhalsimme kymmeniä ja kymmeniä ilmapalloja, silitimme kuvaustaustoja ja valmistelimme buffettia. Teimme kaikki ahkerasti töitä tapahtuman toteuttamiseksi, ja vihdoin kello 17.05 ovet avattiin.

Illan aikana koulutuskeskus Valolla kävi lähes 500 nuorta. Kaikilla oli hyvä fiilis ja tapahtuma onnistui mainiosti. Jokaisella tapahtumaa järjestäneellä oli korvaamattoman tärkeä rooli. Jokaista palasta tarvittiin ja yhdessä kokosimme onnistuneen nuorten tapahtuman. Kiitos kuuluu totta kai myös meidän huippu esiintyjillemme Cledokselle, Blokesille sekä Mansesterille.
Opimme tapahtumasta paljon ja jokainen meistä yrittäjyyslinjalaisista muistaa tämän varmasti vielä pitkään. Mutta suurin kiitos kuitenkin kuuluu teille nuorille, jotka tulitte tapahtumaamme. Ilman teitä ei tapahtuma olisi ollut mikään, eikä sitä olisi ollut syytä järjestää. Kiitos siis vielä kerran juuri sinulle, joka olit mukana tapahtumassamme.

Susanne Finnilä, Milana Itäpää ja Laura Mäkiharju

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.