Värikäs keskustelu jatkukoon

Eduskuntavaalit on paketoitu, voittajat ovat selvillä ja häviäjät nuolevat haavojaan. Vaalista muodostui tiukka niin kuin ennalta oli nähtävissä. Ylöjärveläisittäin vaalit sujuivat vahvasti myönteisissä merkeissä.

Sami Savion saalistama äänimäärä on hurja. Savio nousi valtakunnan kärkijoukkoon ja Ylöjärvellä on nyt todellinen politiikan tähti.

Vaikka perussuomalaisten pääsy hallitukseen saattaa olla liian monen solmun takana, on herkullista herätellä ajatusta ylöjärveläisestä ministeristä. Ministeripestillä Sami Savio tekisi ylöjärveläistä historiaa.

Perussuomalaiset nousivat eduskuntavaaleissa Ylöjärven suurimmaksi puolueeksi. Tämä ei tietenkään heilauta kaupunginvaltuuston voimasuhteita, mutta tällainen menestys heijastuu vääjäämättä myös kuntapolitiikkaan.

Hattua pitää nostaa myös Juho Ojarekselle, joka teki varsin näyttävän kampanjan. Muutama kivi jäi vielä kääntämättä, mutta Ojareksen saama äänimäärä oli erinomainen. Pettymys on varmasti nyt kova, mutta pitää muistaa, että Ojareksella on vielä hyvin aikaa nousta politiikan eturiviin. Neljän vuoden päästä iso ovi saattaa jo hyvinkin avautua.

Onnistujaksi pitää nostaa myös Jenni Kiiskinen. Hänen kampanjansa onnistui jopa yli odotusten ja saavutettu äänimäärä on varsin kunnioitettava. Myös Kiiskisellä on paljon annettavaa politiikalle tulevaisuudessa.

Myös kokeneiden vaikuttajien Leena Mankkisen ja Rauno Kesselin äänisaaliit olivat varsin merkittävät. He tekivät puolueilleen ison työn. Samaa voidaan sanoa Jouni Kaasalaisesta.

Oli hieno seurata, miten eduskuntavaalit kirvoittivat keskustelua ylöjärveläisellä politiikan kentällä. Toivottavasti vaalien jälkeen ei vaivuta apatiaan vaan keskustelu ja vaikuttaminen jatkuvat.

Ylöjärven valtuusto on erittäin hyvähenkinen ja toimiva, mutta pieni vastakkainasettelu ja haastaminen raikastaisivat menoa. Politiikkaan kaivataan myös väriä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.