Ylöjärveläiskaratekat napsivat SM-mitaleita kovissa kamppailuissa

Karaten Suomen mestaruuksista kamppailtiin viime lauantaina Hämeenlinnan Elenia Areenalla. Ylöjärveltä kilpailemaan lähti viisi kilpailijaa valmentajineen ja kannustusryhmineen.

Nuutti Vuori (oik.) nousi pronssikorokkeelle miesten alle 67-kiloisten ottelussa.

Aamupäivästä ratkottiin alle 18-vuotiaiden mestaruudet. Ensimmäisenä vuorossa oli liikesarja eli kata. Ylöjärveläisistä mukana olivat Veeti Luoma ja Lauri Heinonen alle 14-vuotiaiden poikien sarjassa.

Luomaa vastaan asettui Hämeenlinnan Toni Vainikka. Ensimmäisellä kierroksella Luoma vei voiton tuloksella 5–0. Lauri Heinosen liikesarja ei puolestaan riittänyt kuopiolaista Tuomas Rekolaa vastaan. Toisella kierroksella Luoman liikesarja Jion ei riittänyt Oulun Akseli Takalaa vastaan. Molemmat ylöjärveläiset pääsivät kuitenkin keräilyihin, joiden kautta Heinonen eteni pronssiotteluun saakka. Pronssin vei kuitenkin helsinkiläinen Jasper Luukkanen pistein 4–1.

Ottelussa eli kumitessa Luoma ja Heinonen osallistuivat alle 14-vuotiaiden alle 55-kiloisten sarjaan. Heinosta vastaan asettui hämeenlinnalainen Jimi Mantere. Heinonen onnistui kolmesti yhden pisteen suorituksessa ja eteni finaaliin. Luoma puolestaan kukisti Oulun Akseli Takalan 6–4 ja selviytyi finaaliin seurakaveriaan vastaan. Loppuottelussa Luoma kaatoi Heinosen 5–0 ja nappasi SM-kultaa.

Miikka Salonen otteli alle 18-vuotiaiden yli 68-kiloisten yhdistetyssä sarjassa. Salonen meni suoraan toiselle kierrokselle, jossa hän kohtasi Mäntsälän Sisu Ågrenin. Salonen voitti kamppailun 1–0 ja pääsi finaaliin. Siellä vastassa oli tuttu kilpakumppani, kuopiolainen Eetu Tuovinen. Tuovinen voitti ottelun tuloksella 3–0.

Ylöjärven Shotokanin kisaryhmä suuntasi Hämeenlinnaan.

Alle 21-vuotiaiden alle 67-kiloisten yhdistetyssä painoluokassa ylöjärveläisistä ottelivat Miska Salonen ja Nuutti Vuori. Salonen voitti ensimmäisellä kierroksella Lohjan Jami Kulmalan 4–0. Toisella kierroksella Salonen löi helsinkiläisen Nadir Lahmidin ennen varsinaisen otteluajan päättymistä 9–0. Finaalissa Salonen oli jo häviämässä Hämeenlinnan Atte Kukkulalle 1–4, mutta viimeisellä sekunnilla Salonen painosti Kukkulan virhetilin täyteen. Salonen vei siis hienosti SM-kultaa. Nuutti Vuori hävisi samassa sarjassa Lohjan Miikka Kulmalalle 2–3.

Miikka Salonen osallistui ensikertalaisena miesten alle 75-kiloisten sarjaan. Siinä Nurmijärven Tuomas Suur-Inkeroinen löi Salosen 6–0. Salonen pääsi kuitenkin pronssiotteluun, jossa hän kukisti kotkalaisen Eki Luukan niukasti 6–5.

Miska Salonen ja Nuutti Vuori osallistuivat vielä miesten alle 67-kiloisten sarjaan. Salonen kärsi ensimmäisellä kierroksella 4–1-tappion kuopiolaiselle Petri Toivaselle. Nuutti Vuori taisteli puolestaan tiensä aina pronssiotteluun saakka, jossa Salosen voittanut Petri Toivanen joutui toteamaan ylöjärveläisen vahvemmaksi tuloksella 2–0.

Miikka Salonen (oik.) nousi kahdesti palkintopallille.

Veeti Luoma (kesk.) vei kultaa ja Lauri Heinonen (vas.) hopeaa alle 14-vuotiaiden poikien alle 55-kiloisten ottelussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?