Cledos veti yleisön kanssaan lavalle – Nuoria somettaa -tapahtumassa parisataa nuorta tanssi yhdessä moshpitissä, katso kuvat

Historian toinen Nuoria Somettaa -tapahtuma veti Koulutuskeskus Valon täyteen nuorisoa. Esiintymässä olivat sketsiryhmä Blokess, hiphop-ryhmä Mansesteri ja raptähti Cledos. Katso kuvia tapahtumasta alta.

Torstai-iltana koulutuskeskus Valon pihaan alkaa kokoontua nuorisoa, joka odottaa kuumeisesti rakennuksen ovien avautumista: tänään Nuoria Somettaa -tapahtumassa esiintyvät aikoinaan Instagramista julkisuuteen ponnistanut sketrityhmä Blokess, tamperelainen hiphop-ryhmä Mansesteri ja raptähti Cledos.

Tapahtumaa on hehkutettu jo viikko- ellei kuukausitolkulla, mutta järjestäjät odottavat silti jännityksellä, kuinka paljon porukkaa paikalle mahtaa saapua.

Vitsivideoista tulikin yritys

Pian ovet avautuvat ja porukkaa alkaa tulvia. Hetken kulutua järjestyksenvalvojat ilmoittavat, että sisään on tullut nyt jo noin sata nuorta.

Osa porukasta kerääntyy istumaan odottamaan esiintyjiä, osa marssii liikuntasaliin pelaamaan koripalloa. Toiset linnoittautuvat luokkaan pelaamaan NHL-peliä.

Pian lavalta kuuluvat jo tutut äänet, kun sketsiryhmä Blokessin Matti Roth ja Jussi Pulkkinen aloittelevat omaa show’taan.

Miehet kertovat, miten vitsillä aloitetuista vidoista tulikin yhtäkkiä niin suosittuja, että yritykset alkoivat kiinnostua Blokessista.

– Tämän jälkeen me ollaan tehty töitä esimerkiksi sellaisten yhteistyökumppaneiden, kun Telia ja MobilePay, kanssa.

Kasvutarinan jälkeen onkin aika kisailla.

Blokess ja yleisöstä ilmoittautuneet vapaaehtoiset pääsevät kisailemaan yhdessä pantomiimissä, jossa toisen parista täytyy esittää toiselle asioita ilman verbaliikkaa. Esitettäviä sanoja ovat muun muassa autonavaimet, raskaustesti ja leipoa.

Cledos kahden euron huivissa

Blokessin jälkeen esiintymislavalle kapuaa tamperelainen hiphop-trio Mansesteri, joka on tunnettu esimerkiksi jääkiekkoaiheisesta kappaleestaan Saravon Pekka.

Yhtye innostaa osan yleisöstä tanssimaan ja lämmittää tunnelmaa mukavasti ennen pääesiintyjä Cledosin show’ta.

Mutta missä mies viipyy? yleisö ihmettelee.

Pian katseet kääntyvät rakennuksen yläkertaan, josta huivipäinen räppäri juoksee portaita pitkin kohti alakertaa.

Huudon ja vihellyksen saattelemana mies esittelee asuavaan ja toteaa violetin huivinsa olevan Uffin löytöjä, jossa oli kahden euron hintalappu.

Asun esittely on todellisuudessa juonto seuraavalle kappaleelle Made in Italylle.

Tämän jälkeen tanssitaankin moshpitissä ja Cledos nappaa lavalle pojan tanssimaan kanssaan.

”Todella hyvät esiintyjät”

Tapahtuman loppupuolella ylöjärveläinen kaveriporukka on kerääntynyt huilaamaan pöydän ääreen.

13-,14-ja 15-vuotiasta koostuva porukka kertoo, että osa heistä on tullut pyörällä Takamaalta nimen omaan Mansesterin takia.

– Mä en suoraan sanottuna edes tiennyt, kuka tämä Cledos on. Asun varmaan niin kiven alla, Jimi Skutt heittää.

Porukka kertoo tulleensa tapahtumaan perinteitä kunnioittaen, sillä sama jengi kokoontui Nuoria Somettaa -tapahtumassa viime vuonnakin.

– Esiintyjät oli nyt todella hyvät ja äänentoisto toimi hyvin. Tietty täällä on myös kavereita, mikä on yksi syy tulla. Paljon on tuttuja myös tuolta Takamaa hoodseilta, Saana Jarski ilmoittaa.

Haavistolainen Enna Mäkinen sanoo, että on kiva, että ylöjärveläisnuorille järjestetään näin suuri tapahtuma hyvillä esiintyjillä. Hän näkee, että nuorisotapahtumille on kyllä tilausta.

– Vastaavaa pitäisi olla enemmänkin. Myös kasiluokkalaisten itsenäisyyspäivän gaala oli tosi hyvä ja sielläkin oli paljon porukkaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?