Ylöjärvellä koirapuistoa siivottaisiin kuusi tuntia viikossa, kun Nokialla vastaavat hommat hoituvat muutamassa minuutissa – Onneksi voittoa tekevällä kaupungilla olisi tähän varaa

Kirjoittaja on Ylöjärven Uutisten toimittaja.

Tuoreessa selvityksessään Ylöjärven kaupunki on laskenut, että kaksipuolisen koirapuiston rakentaminen kaupunkiin maksaisi yli 50 000 euroa ja vuosittaisesta ylläpidosta (hoito ja pohjamateriaalin lisäys) tulisi vielä kymppitonni päälle.

Kustannusarviota lukiessani kulmakarvani hieman nousivat: meinataanko puisto pystyttää kenties kullatuista aidosta vai mistä moinen hinta? Pidemmälle luettuani rakentamiskustannukset alkoivat kuulostaa kuitenkin kohtuullisen järkevältä.

 

Selvityksessä ei kerrottu, mikä artikkeli maksaa minkäkin verran, mutta ajattelisin, että suurin menoerä ovat puiston pohjatyöt, aidat 2 000 neliön alueelle, portit ja valaistus.

Sitten tarvitaan vielä roskikset, joita tosin kaupunki haluaisi pystyttää kaksipuoliseen koirapuistoon yhteensä kuusi kappaletta: kaksi syvää roskista ja neljä pikkupönttöä. Koirapuistourani aikana en ole vielä törmännyt yhteenkään puistoon, jossa olisi tarvetta noin monelle roskikselle.

 

Lisäksi tarvitaan penkkejä, niitäkin kolme kappaletta laskelman mukaan. Ja vesiposti. En tiedä, onko sen tarkoitus juottaa janoiset koirat vai miten, mutta hieno lisäpalvelu se toki on, jos ei jaksa ottaa kotoa vettä pulloon.

Ehkä erikoisin menoerä on selvitykseen listattu pyöräteline, jollainen koirapuistoon laitettaisiin. Oletteko nähneet pyöräileviä koiria? Minä en.

 

Tiedän myös, että kaupungin työntekijöillä ei mene koirapuiston ylläpitoon kuutta työtuntia viikossa, kuten selvityksessä on selvitetty. Sen mukaan puistoa siistittäisiin kolme kertaa viikossa kaksi tuntia kerrallaan.

Paloin halusta selvittää, minkälaista siistimistyötä koirapuisto tarvitsee, joten soitin piruuttani Nokian kaupungille. Puistoalueiden työnjohtaja totesi, että koirapuistokansa on sen verran siistiä, että kaupungin työntekijät käyvät noin kerran viikossa pikaisesti tyhjentämässä puiston roskikset ja se on siinä.

 

Kaupungin laatima kustannusarvio koirapuistosta kaikkine yksityiskohtineen kuulostaa koirapuistoihmisen korvaan hienolta, mutta ovatko pensasistutukset ja muut herkut välttämättömiä?

Omille koirilleni on ainakin tähän asti riittänyt, että koirapuiston pohja on hyvä juosta ja että siellä on puita, joille nostaa koipea. Ja kun kaupungin suhtautuminen koirapuistoon on ollut jo pitkään nuiva, halutaanko näillä yksityiskohdilla nostaa puiston kustannusarviota, jotta se tuntuisi lopulta liian kalliilta? Mene ja tiedä.

 

Toisaalta: mitäpä minä tässä nuukailen, koska Ylöjärven kaupungillahan menee rahallisesti oikein kivasti.

Kaikki edellä mainittu kyllä saataisiin kustannettua pyörätelineineen ja pensaineen, sillä kaupungin tilikauden ylijäämä oli viime vuodelta mukavat 2,5 miljoonaa euroa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.