Ylöjärveläistytöt juhlivat yllättävää ringettemestaruutta

Tampereen Ilves Ringeten C-nuoret järjestivät viime viikonloppuna Hyvinkäällä kolmipäiväisessä SM-turnauksessa varsinaisen pommin.

Joukkue ei kuulunut käytännössä monenkaan ennakkosuosikkeihin vaikka Ilves oli C-ikäluokan hallitseva Suomen mestari. Joukkue oli tosin pelannut kauden sarjapelinsä ylemmässä loppusarjassa, mutta jäänyt siinä viimeiseksi, yhdeksänneksi.

SM-turnaukseen osallistui kaikkiaan 19 eri seuraa ja pelit aloitettiin puhtaalta pöydältä.

Ilveksen joukkue vahvistui SM-lopputurnaukseen kolmella ikäluokkahuipulla, jotka olivat uurastaneet kautensa Ilveksen B-nuorissa.

Ilves aloitti SM-turnauksen alkulohkossaan kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla, jonka se kärsi turnauksen isäntäjoukkue Hyvinkäälle

Tämän jälkeen meno oli häikäisevää, sillä Ilves kaatoi peräjälkeen sarjakauden kolme kovinta joukkuetta. Puolivälierässä kaatui Järvenpään Haukat 5-4 rangaistuslaukauskisassa. Välierässä Ilves löi kuumimman mestarisuosikin Helsinki Ringetten 5–3. Finaalissa Ilves kukisti Tuusulan Blue Ringsin maalein 3–2.

Hanna Laitila oli juhlimassa Ilveksen B-nuorten Suomen mestaruutta jo pari viikkoa aiemmin. Kultajoukkueen kapteenina toimineelle Aada Keinäselle Suomen mestaruus oli ensimmäinen. Kummatkin tytöt ovat saaneet ensimmäiset ringetteoppinsa Ylöjärven Uplakersissa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?