Ylöjärveläistytöt juhlivat yllättävää ringettemestaruutta

Tampereen Ilves Ringeten C-nuoret järjestivät viime viikonloppuna Hyvinkäällä kolmipäiväisessä SM-turnauksessa varsinaisen pommin.

Joukkue ei kuulunut käytännössä monenkaan ennakkosuosikkeihin vaikka Ilves oli C-ikäluokan hallitseva Suomen mestari. Joukkue oli tosin pelannut kauden sarjapelinsä ylemmässä loppusarjassa, mutta jäänyt siinä viimeiseksi, yhdeksänneksi.

SM-turnaukseen osallistui kaikkiaan 19 eri seuraa ja pelit aloitettiin puhtaalta pöydältä.

Ilveksen joukkue vahvistui SM-lopputurnaukseen kolmella ikäluokkahuipulla, jotka olivat uurastaneet kautensa Ilveksen B-nuorissa.

Ilves aloitti SM-turnauksen alkulohkossaan kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla, jonka se kärsi turnauksen isäntäjoukkue Hyvinkäälle

Tämän jälkeen meno oli häikäisevää, sillä Ilves kaatoi peräjälkeen sarjakauden kolme kovinta joukkuetta. Puolivälierässä kaatui Järvenpään Haukat 5-4 rangaistuslaukauskisassa. Välierässä Ilves löi kuumimman mestarisuosikin Helsinki Ringetten 5–3. Finaalissa Ilves kukisti Tuusulan Blue Ringsin maalein 3–2.

Hanna Laitila oli juhlimassa Ilveksen B-nuorten Suomen mestaruutta jo pari viikkoa aiemmin. Kultajoukkueen kapteenina toimineelle Aada Keinäselle Suomen mestaruus oli ensimmäinen. Kummatkin tytöt ovat saaneet ensimmäiset ringetteoppinsa Ylöjärven Uplakersissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?