YIlves nollasi Mad Maxin – Naisten Futsal-Liigaa pelataan Ylöjärvellä myös ensi kaudella

Ylöjärven Ilves vei nimiinsä toisenkin liigakarsintaottelun. Valkeakosken MadMax ei kyennyt kotikentällään horjuttamaan ylöjärveläisten päättäväistä rynnistystä, vaan YIlveksen liigapaikka varmistui otteluvoitoin 2–0.

Jälkimmäinen karsintaottelu Valkeakoskella oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun. (Kuva: Verna Kalliomäki)

Ottelun pelillinen anti ei hienouksia tarjonnut. Jännitys paistoi otteissa, mutta rutiinisuoritus toi YIlvekselle tavoitellut voiton maalein 0–3 (0–2). Kovat haasteet siis jatkuvat Naisten Futsal-Liigan pelien merkeissä Ylöjärvellä.

Ottelu lähti käyntiin YIlveksen prässätessä ylhäältä. Kotijoukkueen oli turvauduttava pitkiin avauksiin, jotta se sai edes hetkeksi purettua YIlveksen paineen.

Tiukasti puolustava Mad Max osasi pitää pakettinsa riittävän tiiviinä, eivätkä syntyneet maalipaikat tuottaneet tulosta Tytti Mikkolan napsiessa torjuntoja kotijoukkueen maalilla.

YIlves avasi maalitilinsä vasta, kun hyökkäykseen laidalle mukaan noussut maalivahti Saara Viitanen laukoi mallikkaasti pallon takatolpan juureen ajassa 5.38.

YIlveksen nihkeä pallonhallinta jatkui. Kotijoukkueen vuorostaan päästyä erikoistilanteeseen YIlveksen päätyyn, tarjoutui vieraille tilaisuus nopeaan vastaiskuun. Esra Erdenin kaarisyöttö täyteen vauhtiin oli vaikea, mutta Heidi Linjamaan taidonnäytteen päätteeksi YIlves kasvatti johtonsa kahteen maaliin ajassa 13.53. Näissä lukemissa mentiin tauolle.

Toinen jakso to vierasjoukkueen peliin lisää väkinäisyyttä kotijoukkueen nostettua prässiään. Peli eteni rikkonaisesti, mutta vieraiden tiukassa kontrollissa.

Mad Max turvautui lentävään maalivahtiin aikalisänsä jälkeen ajassa 35.45. YIlves osasi kärsivällisesti odottaa virhesuoritusta ylivoimasyöttelyssä. Emilia Lindbergin jalkaan päätynyt virhesyöttö synnytti ratkaisevan tilanteen, josta tarjoilu Elisa Mattilalle vapautti väylän koskilaisten tyhjään maaliin.

21 metristä keskelle vierasmaalin pitsejä lauottu kärkkäri oli lopullinen niitti YIlveksen voitolle ajassa 36.11. Ottelun loppuminuutit eivät kotijoukkueen kuparista rikkoneet, joten huojentava voitto päästi joukkueet elpymään kauden peleistä Ylöjärveläisittäin mukavissa tunnelmissa.

YIlves lähti sarjakauteen hyvin valmistautuneena ja tavoitteenaan finaalipelit. Kauden edetessä vammakierre koetteli odotettua kovemmalla kädellä kokoonpanoa. Aiempaa tasaisemmaksi osoittautuneessa sarjassa YIlvekselle tuli niukkoja pistemenetyksuä ja lopulta ylöjärveläiset jäivät yhden pisteen marginaalilla karsintaviivan alle.

YIlveksen pelaajamäärä säilyi kauden aikana ja harjoitteluinto oli takaiskuista huolimatta erittäin hyvä. Edessä on monelle pelaajalle lyhyt tauko, mutta jälleen kesän ohjelmaan mukaan tullut jalkapallo ja tietenkin futsalharjoitukset täyttävät pian liikunnan tarpeen syksyyn asti.

ANTTI REPONEN

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?