Ääni, jolla on merkitystä

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tänään keskiviikkona. Ja tahti on tiivis. Reilun puolentoista viikon päästä meillä on jo tiedossa uuden eduskunnan kokoonpano.

Kamppailu 200 kansanedustajan paikasta on kova. Pelkästään Pirkanmaalta eduskuntaan pyrkii 251 ehdokasta.

Ylöjärveltäkin ylöspäin yrittää 13 ehdokasta. Ehdokasmäärä on pienehköön kaupunkiin melko suuri. Tutkimukset kertovat, että moni tykkää äänestää kotikaupunkinsa ehdokasta. Kun ehdokkaita on monta, äänet ehdokkaiden kesken jakautuvat jonkin verran. Se tietenkin heikentää läpimenon mahdollisuutta. Joka tapauksessa olisi upeaa, jos Ylöjärvi saisi tällä kertaa jopa kaksi kansanedustajaa. Toki yksikin paikka eduskunnasta on hurjan työn takana.

Vaaleista on tulossa jännittävimmät pitkään aikaan. Gallupeissa demareilla on vielä selvähkö kaula, mutta vielä SDP:n ykköspaikka ei ole läheskään varma. Seuraavien neljän eli kokoomuksen, perussuomalaisten, keskustan ja vihreiden kannatus on gallupeissa käytännössä virhemarginaalin sisällä.

On varsin mielenkiintoista seurata, mihin saakka perussuomalaisten kova noste puolueen vie ja taas toisaalta, minkälaisen loppukirin kolme muuta demareiden haastajaa saavat aikaiseksi. Ja annetaan nyt vielä pienemmillekin puolueille yllätysmahdollisuus.

Voisi kuvitella, että tällaisessa hyvin tasaisessa tilanteessa ihmiset aktivoituvat ja lähtevät vaaliuurnille. Äänellä on aina merkitystä, mutta nyt sillä voi olla merkitystä enemmän kuin arvaammekaan. Voimmehan olla historiallisen tilanteen edessä, jossa yksi ääni ratkaisee. Se voi olla sinun äänesi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.