Ryhti taisteli nuorisoviestissä palkintopallille

Ylöjärven Ryhdin alle 16-vuotiaat hiihtivät Hämeen Nuorisoviestissä pronssille. Joukkueessa hiihtivät Elsa Torvinen, Reea Hiitelä, Okko Koskinen, Helmi Koskela, Eino Kärkimaa, Birgit Tuomola, Konsta Uuttera ja Emmi Henriksson.

Emmi Henriksson (vas.), Konsta Uuttera, Birgit Tuomola, Eino Kärkimaa, Helmi Koskela, Okko Koskinen, Reea Hiitelä ja Elsa Torvinen toivat Ryhdin kolmantena maaliin. (Kuva: Riia Hiitelä)

Hämeen nuorisoviesti on vuotuinen alueen hiihtoseurojen joukkueiden välinen piirikunnallinen viestikilpailu. Tarkoituksena on koota seurojen hiihtokoulut yhteiseen ”katselmukseen” kauden lopulla.

Viestijoukkueessa on kahdeksan osuutta, joista kolme ensimmäistä osuutta hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla ja viisi seuraavaa vapaalla hiihtotavalla. Osuuksien pituudet ovat 1–5 kilometriä. Osuudet on nimetty 10–16-vuotiaille tytöille ja pojille. Kilpailun sääntöjen mukaan pojan osuudella saa hiihtää tyttöhiihtäjä ja osuuksilla saa hiihtää nuorempia hiihtäjiä kuin osuudelle on määritelty.

Tammelan Ryskeen järjestämä viesti hiihdettiin lauantaina Tammelan liikuntapuiston kisaladuilla. Latu oli lämpöasteista pehmennyt ja sohjoontunut mutta silti yllättävän hyvässä kunnossa.

Tänäkin vuonna viesti oli kovatasoinen, vaikka mukana oli vain neljä joukkuetta, joista yksi virallisen kisan ulkopuolinen tamperelaisten hiihtoseurojen yhteisjoukkue Tampere United. Kangasalan Kisa lähti kilpailuun viime vuoden voittajana.

Ylöjärven Ryhdin viestin perinteisen hiihtotavan aloitusosuudella 16-vuotias Elsa Torvinen hiihti ikäisiään poikia vastaan. Viiden kilometrin matkalla Torvinen joutui taipumaan pojille tasatyöntöosuuksilla ja jäi kärjessä hiihtäneelle Hämeenlinnan Hiihtoseuran Tuomas Lindholmille minuutin ja 11 sekuntia.

Reea Hiitelä lähti tuliseen takaa-ajoon ja saavutti kilometrin lenkin lopulla, juuri ennen vaihtoalueen alkua Tampere United-joukkueessa sivakoineen Maija Häklin. Pieni kontakti tiukassa kilpailutilanteessa tapahtui, mutta haavereilta vältyttiin.

Okko Koskinen hiihti kilometrin osuutensa mallikkaasti perinteisellä hiihtotavalla ja lähetti Helmi Koskelan vapaan osuudelle kolmannelta sijalta. Koskelan vauhdikas hiihto kavensi Ryhdin eroa kärkeen ja viidennen osuuden Eino Kärkimaa lähti takaa-ajoon noin 45 sekuntia kisaa koko ajan johtaneen Hämeenlinnan Hiihtoseuran perään.

Kuudennella osuudella Birgit Tuomola taipui hieman kärkivauhdista lisää ja Tampere Unitedin hiihtäjä saavutti Tuomolan stadionalueella toiselle kierrokselle lähdettäessä.

Konsta Uuttera hiihti vahvasti seitsemännen osuuden nopeimman ajan ja nosti Ryhdin taas kolmennelle sijalle. Viimeiselle osuudelle lähdettäessä eroa kärkeen oli puolitoista minuuttia ja ankkuri Emmi Henriksson toi Ryhdin joukkueen varmasti pronssille minuutin ja 44 sekuntia Hämeenlinnan Hiihtoseuran takana. Hopealle hiihti Kangasalan Kisa häviten voittajajoukkueelle kahdeksan sekuntia.

Valtaosalle alle 16-vuotiasta hiihtäjistä Nuorisoviesti oli kauden päätöskilpailu. Ryhdin hiihtokoulun harjoitukset ovat talven osalta päättyneet. Huhtikuussa vietetään vielä hiihtäjien ja taustajoukkojen yhteinen kevätjuhla ja kauden palkitsemistilaisuus. Ryhdin hiihtokoulu jatkuu taas syksyllä.

Samana viikonloppuna Äänekoskella hiihdettiin yleisen sarjan SM-mitaleista. Karkeloihin osallistuivat Ylöjärven Ryhdin hiihtäjistä 18-vuotiaiden sarjassa hiihtävä Tino Stenman ja 17-vuotiaiden sarjassa hiihtävä Veeti Seppälä. Nuoret miehet osallistuivat 15 kilometrin vapaan kisaan 165 hiihtäjän joukossa. Veeti Seppälä hiihti maaliin sijalla 137. Stenman joutui keskeyttämään kisan.

JENNI TORVINEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.