YIlves tarrasi kaksin käsin liigapaikkaan

Hyvää peliasennetta osoittanut ja vauhtia ottelun alkuhetkistä lähtien pitänyt YIlves ei antanut valkeakoskelaisen Mad Maxin yllättää Naisten Futsal-Liigan ensimmäisessä nousukarsintaottelussa.

YIlves sai juhlia maalia seitsemän kertaa kotiyleisön edessä. (Kuva: Verna Kalliomäki)

Tehotykkinä ottelussa viiletti kotijoukkueen Ella Lehtonen, joka iski komeasti neljä maalia koskilaisten rysään. Selkeä 7–1 (3–0) -voitto antaa sarjapaikkaansa puolustavalle YIlvekselle mahdollisuuden varmistaa Liigapaikkansa ensi lauantaina pelattavassa karsinnan toisessa osaottelussa Valkeakoskella.

Avausjakso käynnistyi YIlveksen prässätessä koko kentän mitalta, mikä vei pohjan vieraiden pelinrakentelulta. YIlves onnistui pallon riistoissa ja pallollinen peli siirtyi selkeästi ylöjärveläisille. Tahtipuikko myös pysyi tiukasti kotijoukkueen tassuissa ja YIlves kykeni luomaan maalipaikkoja totuttua tiuhempaan tahtiin.

Vierasjoukkueen pelaajat Sanna-Kaisa Rousku ja Ella Huovinen olivat päättyvän kauden aikana olleet tehokkaita ja löytyvät ykkösen pistepörssistä sijoilta 4 ja 5.

Sama kaksikko oli vahvimmin esillä Mad Maxin erikoistilanteissa. Maalin makuun pääsi ensimmäisenä YIlveksen Ella Lehtonen, joka siirsi tarkan poikkisyötön maalin edustalta vaivatta ohi vierasmaalia vartioineen Satu Seppäsen ajassa 6.48.
Emmi Rauhala oli YIlveksen toisen maalin tekijä alle minuuttia myöhemmin tarkalla tuikkauksella Seppäsen ohi.

Vieraiden tiivistettyä puolustuspeliään ei maaliverkkoa heilutettu ennen kuin Tintti Kurtti ohjasi maaliltaan hyökkäystä tukemaan nousseen Helena Unkurin kovan laukauksen Mad Maxin maaliin ajassa 18.41. YIlveksen painetta rauhoittava johtoasema säilyi muuttumattomana tauolle asti.

Toisella jaksolla pelattiin vasta alkuhetkiä, kun Ella Lehtonen lisäsi kotijoukkueen johtoa laukomalla nopeasta vastahyökkäyksestä komean maalin aivan maalin edustalta. Lehtosen hattutemppu oli valmis ajassa 31.20, kun Unkurin pitkä heittoavaus tavoitti hänet läpiajossa, jonka vaativassa viimeistelyssä pallotaituri ei erehtynyt.

Vain 15 sekuntia myöhemmin oli pallo jo YIlveksen maalissa, kun vierasjoukkueen onnistunut rajapotkukuvio Ella Huovisen laukomana upposi YIlveksen pitseihin.
Tarkka ja ajoittain fyysinenkin peli tasaantui hetkeksi, eikä tulostaululle tullut lisämerkintöjä ennen kuin Ella Lehtonen onnistui pallon riistossa ja iski neljännen maalinsa komeasti yläputken kautta ajassa 29.38.

Mad Max yritti jo hyvissä ajoin siirtyä ylivoimapeliin lentävän maalivahdin avulla, mutta YIlves onnistui pitämään palloa pitkiä jaksoja.

Liigapelaajien itseluottamus oli pelin edetessä säilynyt vahvana ja koskilaisia haastettiin melko rohkeasti. Tästä oivallinen näyttö saatiin, kun tasakentällisin pelattaessa Emmi Rauhala onnistui terävässä läpiajossaan vieraiden puolustusmuodon keskelle. Seurauksena YIlveksen seitsemäs maali kovalla laukauksella maalinedusruuhkan kautta verkon perukoille ajassa 34.56.

Selkeässä johtoasemassakaan YIlves nostanut jalkaa kaasulta, joten vieraille ei annettu kavennusmaaleja loppuminuuttien aikana.

Lähes satapäinen yleisö näki jälleen viihdyttävän ottelutapahtuman. Myös Valkeakoskelta oli runsas kannustusjoukko liikkeellä kannustamassa omiaan.

ANTTI REPONEN

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?