Pirteä juoksutapahtuma Teivocup toteutetaan pienellä porukalla – katso kuvista viimeisen osakilpailun fiiliksiä

Kauden viimeinen Teivocupin osakilpailu juostiin lauantaina. Tämän jutun pääosassa eivät kuitenkaan ole kilpailijat, vaan itse tapahtuma ja sen järjestäjät.

Jasmine Niemelä (edessä) ja Jenna Kallio laittamassa kisakeskusta kuntoon ennen tapahtuman alkua.

Lauantaina matkaan starttasi peräti 85 juoksijaa – lähes ennätysmäärä. Miesten kilpailun voittajaksi juoksi Jaakko Piesanen ja naisten Mira Tuomisto.

Kuusiosaisen Teivocupin järjestämisestä vastaa pieni ydinporukka Teivo Stayersin puheenjohtaja Mika Niemelän johdolla. Tapahtumat järjestetään marras-huhtikuussa.

Tyhjästä tapahtumaksi

Lauantaina tapahtuman pyöräyttää käyntiin viiden hengen tiimi. Puoli yhdeltätoista Teivon Ravikeskuksen Grand Prix ravintolan aulasta rakennetaan hetkessä tehokas kisakeskus. Kisatoimisto, kahvio, ja sijoitus- ja arpajaispalkintopöydät sijoitetaan näppärästi yhteen tilaan.

Kun kilpailijoita alkaa saapua paikalle, Niemelä, Matti Leppänen, Jari Palo, Jenna Kallio ja Jasmine Niemelä huolehtivat, että kilpailijat saavat numerolappunsa, kahvilan tarjottavia ja arpajaisvoittonsa.

– Tutustuin tähän porukkaan viime kesänä Teivocooperin parissa. Sieltä pyydettiin tänne mukaan. Tämä on tosi kivaa, tykkään asiakaspalvelusta. Täällä käy paljon tuttuja juoksemassa ja saan jutella heidän kanssaan. Täällä näkee iloisia ilmeitä, kun juoksijat ovat onnistuneet tai voittaneet jonkun hauskan palkinnon, itsekin juoksua harrastava Jenna Kallio kertoo.

Ennen kisapäivää järjestäjät ovat jo hankkineet palkinnot ja sponsoriviirit, ja huolehtineet, että kahviossa riittää tarjottavia.

Kisatoimistosta juoksupaikalle ja takaisin

Kisakeskuksen täyttää iloinen puheensorina. Juoksijat vaihtavat kuulumisia ja spekuloivat päivän kuntoa. Jonoa riittää vielä ulos asti kellon lähestyessä ilmoittautumisajan päättymistä. Osallistujaryntäys on yllättänyt järjestäjät ja kilpailun starttia siirretään vartilla eteenpäin. Alkulämmittelyt tehdään poikkeuksellisen yleisöpaljouden seassa, sillä Teivon täyttää samanaikaisesti autoharrastajien tapahtuma.

Jari Palo pystyttää banderollit lähtöpaikalle Mikkolantien kevyenliikenteenväylän varteen, hoitaa kuulutukset ja vaihtaa tämän jälkeen roolia ajanoton kirjuriksi.

– Meillä ei ole ollut ongelmia muiden kevyenliikenteenväylän käyttäjien tai autoilijoiden kanssa, Mika Niemelä kertoo.

– Juoksin kolme viikkoa sitten maratonin ensimmäistä kertaa alle kolmen tunnin, Minna Haka-Risku iloitsi numerolappua kiinnittäessään. Hän juoksi Teivocupissa N40-sarjan voittoon.

Ajanotossa ovat mukana Leppänen, Jari Kannisto ja Katri Suorsalammi-Kannisto. Maaliintulossa on oltava tarkkana, jotta kaikki saavat oikean ajan ja sijoituksen. Mikään ei aiheuta enempää närää urheilutapahtumassa kuin ongelmat tulospalvelussa.

Puolivälin krouvissa toimitsija käännyttää juoksijat takaisin kohti Teivoa ja huutelee väliaikoja. Kun kaikki kilpailijat ovat maalissa, talkooporukka siirtyy takaisin ravikeskukseen ansaitulle kahvikupposelle. Tuloslaskenta toimii ripeästi ja tulokset ovat eetterissä välittömästi kilpailun jälkeen.

Leppänen on tehnyt Teivo Stayersin verkkosivuille tilastot. Niistä voi tarkastella jokaisen kilpailijan cup-osallistumisia vuodesta 1993 alkaen, jolloin tapahtuma sai virallisesti alkunsa.

Lisää talkooväkeä toivotaan

Kuvassa numerolappua noutava Jouko Mahlamäki voitti M50-sarjan juoksun. Matti Leppänen vastaanottaa ilmoittautumisia.

Kilpailujen toinen kohokohta lähtöstartin jälkeen on tietysti palkintojenjako. Lauantaina palkitaan osakilpailun ja koko cup-sarjan parhaat. Järjestäjien kisapäivä päättyy kahden jälkeen, kun kisakanslia on purettu ja siivottu takaisin ravintolan aulaksi. Itse juoksukilpailu kesti kokonaisuudessaan 30 minuuttia.

Kisajärjestelyt hoituvat kovalla rutiinilla ja pienenkin porukan voimin. Väkeä toivottaisiin kuitenkin lisää mukaan toimintaan. Tämäkään tapahtuma ei syntynyt itsestään.

– Lisää porukkaa olisi hyvä olla. Se helpottaisi järjestelyä, eikä se kasaantuisi aina samojen niskaan, Niemelä toteaa.

Seuraavaksi teivolaiset juoksuttavat kuntoaan testaavia Teivocooperissa toukokuussa.

Kilpailuun ilmoittautujien jono luikerteli sisätiloista ulos asti vielä ilmoittautumisajan umpeutuessa.

Katri Suorsalammi-Kannisto ja Jari Kannisto (edessä) maaliintulossa kirjaamassa sijoituksia.

Jari Palo (edessä) ja Matti Leppänen tarkkana tulospalvelussa.

Eetu Hirvonen (vasemmalla) ahkeroi kaikki cup-osakilpailut ja voitti arvonnassa lahjakortin urheiluliikkeeseen. Joonas Kuisma (keskellä) palkittiin osallistumisesta kaikkiin Teivo Stayersin järjestämiin juoksutapahtumiin. Oikealla Mika Niemelä, joka ehti kipaista kisan toimitsijatehtävien lomassa.

Heikkilän siskokset Viola, 9, (oikealla) ja Emily, 11, lämmittelevät ennen starttia. Kisajännityksestä huolimatta juoksu kulki hienosti. Viola voitti T11-sarjan ja Emily sijoittui toiseksi.

Lähes ennätysmäärä juoksijoita starttasi Teivocupin kauden päätöskisaan.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.