Kaupunginvaltuusto voisi kokoustaa kauppakeskuksessa

Mistelin yrittäjä Tarja Toivonen

Mistelin yrittäjä Tarja Toivonen on pitänyt terveyskauppaa Kauppakeskus Elossa koko kymmenen vuoden ajan. – Henkilökohtainen palvelu pitää myymälämme kilpailukykyisenä ja vetovoimaisena, hän sanoo.

Yrittäjä Tarja Toivonen innostui heti Kauppakeskus Elosta, kun hän sai aikanaan tietoja vasta idulla olleesta hankkeesta.
Toivonen on ollut alkumetreiltä lähtien mukana kauppakeskuksen suunnittelussa ja toteutuksessa.
– Olen edelleenkin tyytyväinen ratkaisuuni avata terveyskauppa Elossa. Kokemukseni ovat myönteiset. Luotan jatkossakin Elon vetovoimaan. Tämä on tulevaisuuden paikka, hän hehkuttaa.
Tarja Toivonen ja hänen edesmennyt Raija-äitinsä puhkuivat intoa ottaessaan yhteyttä Palmbergiin, jossa heidät otettiin avosylin vastaan.
– Säilytimme kivijalkamyymälämme Soppeenmäessä, mutta halusimme sijoittua myös Eloon. Vastasimme ratkaisullamme kaupan kehitysnäkymiin. Kauppakeskus on täysin eri maailma ja todellisuus kuin perinteinen kivijalkamyymälä, hän vertailee.
Kauppakeskus on opettanut Toivoselle paljon. Hän arvostaa etenkin saman katon alla toimivien yrittäjien taitoa pelata yhteiseen maaliin.
Toivosen mielestä kauppakeskus ja koko Elovainion alue on tehnyt Ylöjärvestä houkuttelevan ja kiinnostavan kaupan keskuksen.
– Uskon, että Elovainio on todellisessa vauhdissaan vasta lähitulevaisuudessa, kun Ylöjärvi kasvaa 40 000 asukkaan kaupungiksi. Potkua antaa myös ratikka, jos sen pääteasema on Elon edessäOlemme tulevaisuuden sijainnilla.
– Kun kauppakeskus avasi ovensa, me opettelimme toden teolla pitkien aukiolojen lainalaisuuksia. Arki on opettanut, että nykyaikana asiakas shoppailee silloin, kun se hänelle sopii. Muistan hyvin myös sunnuntaiaukiolojen tulemisen. Sekin on jo täyttä arkea. Kaikki tietää, että lisä palveluajat eivät ole kasvattaneet ostovoimaa. Ihmisten asiointi on jakaantunut eri ajankohtiin.
Tarja Toivonen tietää pitkästä yrittäjäkokemuksestaan, että kauppa on aina jonkinlaisessa muutoksessa tai murroksessa.
– Odotan, että jo lähitulevaisuudessa kauppakeskuksista tulee yhteisöllisyyden tyyssijoja. Esimerkiksi Ylöjärvellä kaupunginvaltuusto voisi kokoontua vaikka kerran vuodessa Elossa. Valtuustojen kokoukset ovat julkisia. Kaupunkilaiset saisivat kosketuspinnan kotipaikkakunnan päättäjiin sekä meneillään oleviin asioihin.
– Toivoisin myös, että kauppakeskuksestamme tulisi harrastamisen tyyssija. Täällä voisi olla tiloja esimerkiksi työväenopiston eri piireille tai muille harrastajaryhmille. Elokuvateatterikin sopisi mainiosti tarjontaamme, Toivonen veistelee.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.