Tampereen seudun imu näkyy myös Ylöjärvellä

OP Tampereen kasvua siivittävät uudet asiakkaat ja Tampereen seudun vilkas rakentaminen

Varatoimitusjohtaja Jani Vilpponen ja pankinjohtaja Kirsi Välimäki ovat tyytyväisiä siihen, miten OP Tampere on pystynyt kehittämään palvelutarjontaa asiakkailleen.

Tampereen seutu kasvaa voimakkaasti ja Ylöjärvi on tietenkin osa tätä suurta kasvualuetta. Tuo kasvu näkyy pankkien tuloksissa sekä pankkien palvelutarjonnan laajenemisessa. Digitalisaatio on tullut vahvasti pankkitoimintaan, mutta myös kasvokkain tapahtuva palvelu on yhä voimissaan.

OP Tampere kertoi viime vuoden hyvästä tuloksestaan jo helmikuun alussa. Viime vuoden 33,6 miljoonan euron liikevoiton taustalla on erityisesti pankin rahoitustoiminnan voimakas kasvu. Itse asiassa OP Tampere on ollut vahvassa myötätuulessa jo pidempään.

– Viimeiset kolme vuotta ovat olleet vahvaa tekemistä. Viiden vuoden aikana asiakasvarat ovat kasvaneet noin miljardi euroa, OP Tampereen varatoimitusjohtaja Jani Vilpponen toteaa.

Hän sanoo, että Tampereen seudun talousalueen vetovoima auttaa myös pankkia sekä sen asiakkaita.

– Kun talousalue voi hyvin niin pankkikin voi hyvin, Vilpponen linjaa.

OP Tampereen asiakasliiketoiminnan koko ylitti viime vuoden aikana kahdeksan miljardin euron rajapyykin. Rahoitustoiminta kasvoi seitsemällä prosentilla ja pankki sai yli 8 000 uutta asiakasta. Tampereen seudun markkinajohtajan vakavaraisuus oli 35,9 prosenttia ja pankin omistaja-asiakkaat saivat bonuksia 12,8 miljoonaa euroa.

– Olemme onnistuneet uusien palvelujen ja toimintojen kehittämisessä. Siksi meidät koetaan moderniksi kumppaniksi, Jani Vilpponen kertoo menestyksen taustoista.

Lainoille suojauksia

Tampereen seudun kasvu näkyi myös Pirkan OP-Kiinteistökeskuksessa, sillä viime vuosi oli sen historian paras. Liikevaihto kasvoi 5,2 prosenttia ja oli 6,1 miljoonaa euroa. Asuntokauppoja tehtiin 1 250 kappaletta ja liiketulos kasvoi peräti 77,3 prosenttia.

Asumisen kova buumi näkyi myös yritys- ja yhteisöluottojen nostoissa. OP Tampereen asuntoluottojen summa kasvoi viime vuonna 10 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

– Myös tämän vuoden alku on ollut parempi verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Asiakkaat ovat löytäneet asuntoja ja Tampereen ympäristökunnat, kuten Ylöjärvi, vetävät lapsiperheitä, Vilpponen sanoo.

Asuntolainoja haetaan siis ahkerasti. Pankinjohtaja Kirsi Välimäen mukaan lainaa otetaan nyt hieman enemmän kuin aiemmin.

– Kun laskee korkomenot ja suojaa lainan ainakin joiltain osin niin lainan ottaminen on turvallista. Aika monet ihmiset ottavat lainalle takaisinmaksuturvan ja moni haluaa korkosuojauksia. Me katsomme aina yhdessä asiakkaan kanssa, että kuukausierät ovat hallittavissa, Välimäki kertoo.
Jani Vilpponen muistuttaa myös, että ihmisten kannattaisi lainaa ottaessa ja tarvittaessa myöhemminkin suojautua vakuutuksella esimerkiksi sairauden, työttömyyden tai kuoleman varalta.

OP Tampereen konttoreissa suosituiksi ovat nousseet lauantain palveluajat.

– Monilla ihmisillä on arkena hässäkkää ja he haluavat tulla keskustelemaan asioista kiireettömän aamun jälkeen lauantaina. Asuntorahoitusajat menevät ensimmäisenä, Jani Vilpponen kertoo.

Tuloista osa säästöön

OP Tampereen väki on huomannut myös ihmisten lisääntyneen kiinnostuksen säästämiseen ja sijoittamiseen. OP Private -palvelun asiakasmäärä kasvoi vuodessa 11,9 prosenttia ja asiakasvarojen kasvu oli 4,2 prosenttia.

Asiakkaat arvostavat helppoa kokonaisvaltaista varallisuudenhoidon kumppanuutta, jossa oman yhteyshenkilön kautta hoituvat kaikki pankki-, vakuutus-, ja lainopilliset asiat.

– Rahastoihin säästäminen on lisääntynyt. Kun laitat joka kuukausi viisi prosenttia nettotuloista esimerkiksi rahastoon, alat vaurastua. Kun säästää kuukausittain, se vähentää riskejä, Jani Vilpponen vinkkaa.

Samalla hän toivoo, että Suomeen saataisiin positiivinen luottorekisteri. Se ehkäisisi ihmisten ylivelkaantumista.

– Kuinka moni ihminen tarvitsee pikavippiä aitoon tarpeeseen, Vilpponen kysyy?

Hänen mukaansa pikavipit voivat tuoda kierteen, joka lopulta aiheuttaa taloudellista syrjäytymistä.

OP Tampere haluaa olla jo aikaisessa vaiheessa opettamassa myös nuorille taloudenhallintaa. Se tapahtuu esimerkiksi mahdollistamalla nuorille kesätyöpaikkoja. OP Tampere tukee toimialueensa yhdistyksiä palkkaamaan 50 nuorta kahden viikon kesätöihin. Kesäduunit ovat 15–17-vuotiaiden nuorten haettavissa 18. huhtikuuta saakka.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.