Ylöjärveläistytöt juhlivat jälleen ringeten SM-kultaa

Tampereen Ilveksen B-nuorissa pelaavat ylöjärveläistytöt Ilona Kumpulainen ja Hanna Laitila pääsivät juhlimaan viime lauantaina jälleen ringeten Suomen mestaruutta.

Hanna Laitila (vas.) ja Ilona Kumpulainen saivat maistaa jälleen mestaruutta. (Kuva: Anssi Kumpulainen)

Kumpulainen ja Laitila pelasivat itsensä jo viime vuonna C-nuorten mestareiksi. B-nuorten mestaruus oli Ilvekselle historian ensimmäinen vuodesta 1993 lähtien pelatussa sarjassa. Kummankin tytön ringetteura on alkanut Ylöjärven Uplakersissa kymmenen vuotta sitten, kun ringette kuului vielä seuran lajivalikoimaan.

Ilves hallitsi B-nuorten sarjaa koko kauden ajan. Sarjan 25 pelistä tuli 23 voittoa ja vain kaksi niukkaa vierastappiota. SM-finaalien välierässä kaatui Naantalin VG-62 selkeästi maalein 12–2.

Finaalissa olikin sitten tiukempaa, kun vastaan luisteli parilla naisten SM-sarjapelaajalla vahvistunut Hyvinkää Ringette. Kummatkin joukkueet olivat latautuneet Tesoman suureen finaaliin isolla sydämellä ja meno kaukalossa oli sen mukaista.

Kotijoukkue oli pelissä pitkään takaa-ajoasemassa, mutta onnistui kääntämään vieraiden kahden maalin johdon lopulta ansaituksi 4–3-kotivoitoksi. Laitila nakutti kauden aikana 52 tehopistettä ja Kumpulainen 28.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?