Ylöjärveläiskaratekoille yksi sarjavoitto Orimattilasta

Perinteiset Orimattilan karatekilpailut käytiin lauantaina 23. maaliskuuta Kilpailijoita kilpailuissa oli yli kaksisataa 37 eri seurasta. Ylöjärveltä kilpailemaan lähti viisi kilpailijaa ja valmentajana toimi tällä kertaa Miska Salonen.

Ylöjärveläiset olivat matkassa hyvällä iskuryhmällä.

Kisat aloitettiin katalla eli liikesarjoilla. Ensimmäiseksi ylöjärveläisistä kataamaan pääsi Miska Vastamäki, joka kilpaili alle 12-vuotiaiden alempien vyöarvojen sarjassa. Vastamäki teki Sandan-katan, mutta liikettä suorittaessaan hän unohti yhden kian eli huuhdon ja vastustaja vei voiton lipuin 5–0.

Vastamäen vastustaja eteni finaaliin ja Vastamäelle avautui mahdollisuus keräilyotteluun, joka oli samalla pronssimatsi. Siinä Vastamäkeä vastaan tuli Orimattilan Matvei Olkkonen Vastamäki teki Nidan-katan Ottelu oli tasainen, mutta Olkkonen otti pronssin tuloksella 3–2.

Alle 14-vuotiaiden katassa ottelivat Lauri Heinonen ja Veeti Luoma. Heinonen teki ensimmäisessä sarjassaan Unsu-katan Kuopion Tuomas Rekolaa vastaan. Tällä kertaa Rekola vei ottelun tuloksella 4–1.
Veeti Luomaa vastaan asetui Sipoon Johannes Nyholm. Nyholm teki virheen ja Luoma voitti ottelun Jion-katalla. Seuraavalla kierroksella Luoma teki Empi-katan. Tuo toisen kierroksen ottelu oli tasainen, mutta Oulun Eeli Ylinampa vei voiton tuloksella 3–2. Pronssiottelussa Luomateki Bassai-katan Kuopion Tuomas Rekolaa vastaan. Rekola otteli itselleen pronssin tuloksella 5–0.

Miska Vastamäki jatkoi kisaamista alle 12-vuotiaiden alle 35-kiloisten ottelussa. Vastamäki hävisi ensimmäisen ottelunsa, mutta voitti puhtaasti kaksi seuraavaa, ja vei sarjasta hopeaa.

Alle 14-vuotiaiden alle 55-kiloisten sarjassa ottelivat Veeti Luoma ja Lauri Heinonen. Ensimmäisessä ottelussa Luomaa vastaan tuli imatran Lauri Vakkilainen. Vakkilainen vei ottelun tuloksella 6–1, mutta ei edennyt finaaliin asti, joten Luoman ottelut oli oteltu.

Heinosta vastaan asettui Valtteri Haikkonen. Ottelussa ei syntynyt pisteitä, joten lopputulos meni lippuäänestykseen. Haikkonen vei äänestyksen niukasti 3–2.
Seuraavaksi oteltiin miesten yli 75-kiloisten sarja. Nuutti Vuori otteli entistä seurakaveriaan Mauricio Avilesia vastaan. Vuori johti ottelua 2–0. Lopulta Aviles otti liian monta varoitusta, ja Vuori voitti 8–0.

Seuraavaksi Vuorta vastaan asettui Arttu Venäläinen. Vuori voitti ottelun luvuin 4–0 ja eteni finaaliin Aaro Tuomista vastsaan.Vuori ei päässyt kuitenkaan taistelemaan loppuottelussa, sillä hänen vanha vammansa äityi kipeäksi.

Päivän viimeisessä sarjassa, alle 18-vuotiaiden yhdistetyssä sarjassa, otteli Miikka Salonen. Salonen kaatoi ensimmäisessä ottelussa Mäntsälän Sisu Ågrenin 6–1. Seuraavassa ottelussa Salonen löi Kuopion Eetu Tuovisen 2–0 ja eteni finaaliin. Finaalissa vastaan asettui Hämeenlinnan Maximilian Ollila, joka otti ensimmäisen pisteen. Salonen tasoitti ottelun, mutta tarvitsisi vielä pisteen voittoon, koska Ollilalla oli ensimmäisen pisteen etu. Viimeisellä sekunnilla Salonen puristi tarvittavan pisteen ja nappasi sarjasta kultaa.

TEEA SALONEN

Nuutti Vuori (vas.) sai pokata pronssimitalin.

Miska Vastamäki otteli urhoollisesti.

Miikka Salonen (kesk.) nappasi sarjavoiton.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?