Ilmeeseen on nyt satsattu

Ylöjärven Uutiset palkittiin viime vuoden lopulla Suomen toiseksi parhaana yksipäiväisenä paikallislehtenä. Menestyksen eteen oltiin tehty onnistunut päivitys Ylöjärven Uutisten ilmeeseen.
Kilpailun palkintoraadin antama palaute kuitenkin kertoi, että lehteä voisi edelleen kehittää. Niinpä olemme muutaman kuukauden ajan hioneet lehden ilmettä vielä kerran. Nyt käsissänne on uusi lopputulos. Vieläkään lehti ei ole täysin valmis, mutta nyt kaikki isot muutokset on tehty. Voidaan hyvin sanoa, että tältä Ylöjärven Uutisten sanomalehti näyttää nyt ja tulevaisuudessa.
Paikallislehtikilpailussa arvioidaan lehden journalistista järjestystä, näkökulmaa, vuorovaikutusta, visuaalisuutta ja innovatiivisuutta.
Vaikka saimme paikallislehtikilpailussa runsaasti kiitosta, saimme myös moitteita etenkin keskitetyistä otsikoista ja kuvista. Otimme tästä oppia ja nyt otsikointi on tehty sanomalehtien perinteisellä mallilla. Suurin kehittämisen kohde onkin ollut lehden visuaalisuus. Olemme yrittäneet tehdä printin visuaalisesta ilmeestä vahvuuden. Tavoite on, että jo pelkkä lehden selailu aiheuttaa houkutuksen syventyä tarjolla oleviin sisältöihin.
Olemme raadin suosituksen mukaisesti lisänneet toistuvia elementtejä, jotka vahvistavat lehden luonnetta. Väriteemat kuljettavat lukijaa sujuvasti eteenpäin.
Vältämme jatkossa liian pitkiä tekstipalstoja, jotka ilman taukoa tekisivät lukemisesta haasteellista. Tavoite on tauottaa tekstejä nostoilla ja tuoda sivuille lisää elementtejä esimerkiksi faktalaatikoilla.
Lisäksi annamme entistä enemmän tilaa kolumnistien kasvokuville. Sen hyvät kirjoittajat ansaitsevat.
Toivottavasti tämä Ylöjärven Uutiset miellyttää myös silmää, vaikka edelleen lehden ja verkkosivujemme ylivoimaisesti tärkein asia on lukijaa palveleva arvokas sisältö.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.