YIlves joutuu taistelemaan Futsal-Liigan paikastaan SM-karsinnoissa

Naisten Futsal-Liigan runkosarjan päätöskierros ei tuonut YIlveksen pistepussiin täydennystä, vaan tappio sarjakakkosta AC Estudiantesia vastaan vieraskentällä jätti YIlveksen karsintaviivan alapuolelle.

YIlves onnistui kerran maalinteossa Tampereella. (Kuvat: Verna Kalliomäki)

Viimeisen ottelun minimitavoite kirposi ylöjärveläisten tassuista ACEn siirtyessä ajassa 27.45 johtoasemaan. Lopputulos 4–1 (1–0) jätti ansaitusti koko pistepotin ottelun lopun vahvemmin pelanneille tamperelaisille.

Ensimmäinen jakso oli molemmilta joukkueilta tarkkaa puolustuspelaamista ja ottelusta oli alkuminuuttien perusteella lupa odottaa edellisviikonlopun kaltaista jännitysnäytelmää. Edes kotijoukkueen Minna Kivelän ajassa 4.20 laukoma tarkka ylänurkkalaukaus ei hyydyttänyt viihdyttävää taistelua kentällä.

Kotijoukkueen maalille ykkösdivarin FC Nokiasta torjuntatöihin siirtynyt Emmi Koretesmaa pääsi helpolla, sillä YIlves ei päässyt todellisille maalipaikoille koko jaksolla. Niinpä tauolle mentiin kotijoukkueen niukassa johdossa.

Toinen jakso alkoi YIlvekseltä vahvasti, sillä jo ajassa 20.49 Sini Sutinen laukoi rajapotkun jälkitilanteesta pallon tolppaa hipoen verkon perukoille ohi Kortesmaan.

YIlves haki aukkoja ACEn puolustuksesta, mutta ei löytänyt keinoja edes kaukolaukauksiin. Kärsivällisesti tilaisuuksia vastaiskuihin vaaninut ACE onnistui monesti iskemään vaarallisesti. Ajassa 27.45 tapahtui YIlveksen hyökkäyksessä viimein kohtalokas pallon menetys, joka päättyi ylivoimahyökkäyksestä Sanna Koskisen laukomaan maaliin.

Vaikka peliaikaa oli vielä reilusti jäljellä, oli kotijoukkueen puolustuspelin helppo kuluttaa aikaa kellosta. YIlveksen pelirohkeus oli vaatimatonta, vaikka tavoite oli koko ajan karkaamassa peliajan huvetessa. Vastustaja sen sijaan sai pelata vapautuneesti ja käytti surutta YIlveksen arkailun hyväkseen. Ajassa 36.31 Oona Jaatinen laukoi maalinedustilanteesta kimmonneen pallon voimalla verkon perukoille.

Maalin jälkeen YIlveksen viimeisenä keinona käyttöön ottama ylivoimapeli eteni liian hitaasti ja päättyi lopulta harhasyöttöön. Ajassa 37.51 Oona Jaatinen nappasi pallon, karkasi helposti läpiajoon ja viimeisteli tyhjiin.

Lisämaaleja ei ottelussa syntynyt, joten ennakkosuosikki piti pintansa ja samalla varmisti kotiedun pian alkaviin finaalipeleihin. YIlveksen haave suorasta sarjapaikasta sen sijaan mureni tappion myötä.

Tällä kertaa YIlveksen vääntövoima ei riittänyt voittoon saakka.

Ensimmäinen karsintapeli pelataan ensi lauantaina. Silloin YIlves saa Urheilutalolla vastaansa ykkösdivarissa kakkoseksi jääneen valkeakoskelaisen Futsal Mad Max Naiset. Ykkösestä nousi suoraan Naisten Liigaan yhden sarjapisteen erolla oululainen OPA.

ANTTI REPONEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.