Kyrönlahden uusi Tarmo-kyläkauppa aukeaa kuun vaihteessa – kahvila muuttaa myös saman katon alle

Asiakkaat ovat surkutelleet tarpeellisen kyläkaupan puuttumista, mutta pian kauppa aukaisee ovensa entistä tarmokkaampana kahvilayrittäjä Minna Ojalan vetämänä.

Kahvila muuttaa kyläkaupan kanssa samoihin tiloihin kuun vaihteessa. Jatkossa kauppareissulla voi juoda vaikka kupin kahvia tai toisinpäin.

M-Market Kyrönlahti sulki ovensa viime vuoden elokuussa, kun 15-vuotta kauppaa pitänyt Ninna Santamäki päätti kauppiaan uransa ja suuntasi opiskelemaan. Tarpeelliselle kyläkaupalle etsittiinkin kuumeisesti jatkajaa, mutta suunnitelmat kaatuivat, kun muutamat kaupasta kiinnostuneet eivät saaneet rahoitusasioitaan kuntoon.

Niinpä kauppa lopetti toimintansa – mutta ei pysyvästi.

Joulukuussa viereisen kiinteistön kahvilaa pyörittävä Minna Ojala rohkaistui ja heitti ajatuksensa ilmoille: entä, jos hän siirtäisi kahvilansa kaupan kiinteistöön ja monipuolistaisi palveluja siten, että kahvila ja kauppa olisivatkin jatkossa saman katon alla.

Niin ryhdyttiin sanoista tekoihin.

– Muutamme remontoituihin tiloihin kuun lopussa. Uudet, isot tilat mahdollistavat esimerkiksi lounasvaunujen tuomisen kahvilaamme. Pystymme myös jatkossa leipomaan paremmin tuotteita myyntiin. Palkkaamme myös yhden työntekijän lisää, Ojala kertoo.

Kahvilayrittäjä Minna Ojalan mukaan asiakkaat ovat surkutelleet kaupan puuttumista. Hänen mukaansa lähikaupalle on tarvetta, sillä pelkästään kahvilassa asioi päivittäin arviolta 250 asiakasta. Kesällä asiakasmäärä kolminkertaistuu mökkiläisten ansiosta.

Perustuotteita, luomua ja lähiruokaa

Uusissa tiloissa asiakkaat voivat siis hoitaa kahvittelun ja kauppaostokset saman katon alla. Kauppakiinteistön vuokraamisesta vastaava Esko Lammi esittelee remontoitavia tiloja ja kertoo, mitä tulee mihinkin.

– Kaupan hyllyjä tulee kulkureitin varrelle. Asiakas maksaa niin kauppaostoksensa kuin kahvilatuotteensa samalle kassalle.

Ojalan mukaan kaupan valikoimissa tulee olemaan perustuotteita makkarasta maitoon ja olueeseen, mutta myös esimerkiksi luomua ja lähituotteita.

– Myyntiin tulee esimerkiksi Oinon kananmunia kahden kilometrin päästä, Säkinojan luomutilan viljatavaraa ja Mikon Hunajan tuotteita.

Kauppakiinteistön vuokraamisesta vastaava Esko Lammi esittelee uudenkarheita tiloja. Tarkoituksena on, että kaupan ja kahvilan tuotteet maksetaan jatkossa samalle kassalle.

Kampaamo muuttaa ja laajentaa

Nykyisellään kauppakiinteistössä toimii myös viljakkalalaisen Arja Moision pyörittämä parturi-kampaamo, joka tulee muuttamaan palvelunsa entiseen kahvilarakennukseen. Vanhat parturi-kampaamon tilat taas remontoidaan kabinetiksi, jota erilaiset ryhmät voivat vuokrata.

– Tavoite on, että äitienpäivään mennessä olisimme päässeet muuttamaan, myös Hämeenkyrön Komissa toista toimipistettään pyörittävä Moisio sanoo.

Suurempaan kahvilakiinteistöön muuttaminen mahdollistaa myös Moisiolle palvelujen laajentamisen. Hänen mukaansa tila aiotaan jakaa kahteen osaan siten, että toinen puoli toimii kampaamona, toinen hieronta-hoitolana.

– Kampaamossani työskentelevä parturi-kampaaja Piia Virtanen tekee hiusten hoitojen lisäksi hoitolan puolella klassista hierontaa, shiatsua ja muita luontaishoitoja. Olen koittanut pyydystää tähän lisäksi urheiluhierojaa ja kosmetologia, jotka voisivat tehdä töitä muutamana päivänä viikossa.

Arja Moisio muuttaa parturi-kampaamonsa entisiin kahvilan tiloihin. Palveluita on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa kosmetologin ja urheiluhierojan palveluihin.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.