Villi käänne Narisuttaja-tarinassa: hän sai häädön samana päivänä, kun muutin itse pois

Kirjoittaja on Ylöjärven Uutisten toimittaja.

Jotta ette aivan tylsistyisi, tahdon palata vielä yhden tekstin verran lempiaiheeseeni: Narisuttajaan, entisen asuntoni yläkerrassani asuneeseen syrjäytyneeseen kloppiin.

Jos aihe Narisuttaja ei ole vielä tuttu, niin kerrottakoon se pähkinänkuoressa vielä kertaalleen: aiemmissa kolumneissani  (täällä ja täällä) olen kironnut entisen kotini yläkerrassa asunutta nuorta narkomaanimiestä, joka ensin narisutti tietokonetuoliaan läpi yön. Tämän jälkeen kuvioihin astui jatkuva kolina, tappelut ja poliisien tiheä visitointi.

Lopulta kuppini meni totaalisen nurin ja päätin muuttaa pois, sillä häirikön häätäminen ei tullut isännöitsijän mukaan kysymykseen työlään prosessin vuoksi.

Muuttopäivänäni tein kuitenkin erikoisen havainnon, kun muuttotouhuja säesti tavalliseen tapaan yläkerrasta kuuluva kolina. Ensin en kiinnittänyt ääneen huomiota, koska kaikenlaiset äänet olivat olleet jo vuoden verran osa päivittäistä elämääni.

Tarkat korvani kuitenkin kertoivat minulle, ettei tuo kolina kuulostanut tällä kertaa konttaamiselta tai kaatuilulta, vaan ennemminkin huonekalujen siirtelyltä.

”Onko Narisuttaja käynyt Ikeassa?” mietin itsekseni.

Samalla mieleeni juolahti ajatus Narisuttajan häädöstä. Naureskelin, että se vasta olisikin, että nyt kun viimein päätin muuttaa levottoman naapurin takia, niin hän muuttaa samalla oven avauksella. Haha, hyvä vitsi.

Paitsi että tähän vitsiin tarina oikeasti päättyi.

Roudatessani omia kamppeitani peräkärryyn, oli pihaan ajanut pakettiauto, jonne lastattiin tutun näköistä sohvaa: sellaista, jonka olin nähnyt Narisuttajan kodissa käydessäni mäkättämässä hänen ovellaan.

Epäilyni vahvistuivat oikeiksi, kun myöhemmin sain vahvistuksen ex-naapuriltani: Narisuttajan häätö olikin lopulta pantu täytäntöön. Mikä antikliimaksi.

Mutta ei Narisuttajan tarina tässä kerrostalossa tähän päättynyt.

Kuulin ex-seinänaapuriltani, että samat tutut kasvot näkyvät edelleen rappukäytävässä. Narisuttaja olikin vuokrasuhteen päättyessä saanut luvan mennä kaverinsa sohvalle. Tämä sohva sijaitsee sattumalta samassa kerroksessa, jossa hän itse asui ennen häätöään.

Samat narisutukset, kolinat ja tappelut jatkuvat siis jatkossakin, mutta hiukan eri osoitteessa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.