YIlveksen 17-vuotiaat pojat nappasivat futsalin SM-pronssia

Seinäjoki Areenalla viime viikonloppuna pelattu 17-vuotiaiden poikien futsalin SM-lopputurnaus päättyi kahden jännittävän pelipäivän jälkeen ylöjärveläisten pronssijuhliin.

YIlves taisteli itselleen SM-mitalin kovatasoisesta turnauksesta. (Kuva: YIlves)

Yilveksen turnaus lähti lauantaina käyntiin tahmeasti 0–1 tappiolla Oulun Tervareita vastaan. Oululaiset olivat paremmin hereillä ottelun alussa ja pääsivät tekemään voittomaaliksi jääneen avausosumansa puskumaalilla kulmapotkusta. Maalinteon kanssa läpi turnauksen tuskaillut YIlves-lauma ei saanut palloa maaliviivaa lähemmäksi.

Alkulohkon toisessa ottelussa Suonenjoen Pallo jaksoi pitää maalinsa puhtaana vartin verran, kunnes koko turnauksen ajan YIlveksen puolustuksen viimeisenä lukkona häärinyt maalivahti Saku Pajunen vapautti Vili Sompin maalintekoon.

Pelin aikana maalipaikkoja aukesi runsaasti molempiin päihin, mutta loppuvihellyksen jälkeen tulostaululla komeili kuitenkin ansaitusti 1–0-ylöjärveläisvoitto.

Lauantain iltapelissä ratkaistiin alkulohkon kakkospaikka, joka takasi myös lipun sunnuntain mitalipeleihin. Kauniaisten IFK eli kutsumanimeltään Grani puolusti tiiviisti ottelun alusta lähtien, mutta Nemo Asumalahden syöttö 13 minuutin kohdalla tavoitti Vili Sompin puolustuksen keskeltä, ja Sompin tarkka kärkkärisijoitus livahti maalivahdin estelyistä huolimatta verkkoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Nemo Asumalahti täräytti vielä toisen maalin ja peli alkoi näyttää selvältä. Grani pääsi kuitenkin vielä nopealla kulmalla maalin päähän, mutta 2–1-voitto takasi YIlvekselle paikan sunnuntain välierässä.

Sunnuntain avasi välieräottelu toisen lohkon ylivoimaisesti maalierolla 17–6 voittanutta FC Honkaa vastaan. Paikalle autolasteittain saapuneiden Ylöjärveläisfanien mielenrauhaa järkytti jo ottelun toisella minuutilla turnauksessa yhteensä 10 maalia tehnyt Hongan maalitykki Eetu Kaikkonen, jonka kääntölaukaus löysi tiensä vastustamattomasti takakulmaan puolustuksen jalkaviidakon välistä.

Ottelun edetessä painopiste siirtyi vähitellen kuitenkin Hongan päätyyn, mutta koko turnauksen vaivannut maaliteontuska ei hellittänyt tiukkaa otettaan ja lukuisista läheltä piti-tilanteista huolimatta Honka karkasi lopulta finaaliin niukalla 1–0-voitolla.

Pronssiottelussa YIlvestä vastaan asettui turnauksen avausvastustaja Tervarit, joka hävisi oman välieränsä Lapuan Ponnistukselle 1–3. Lauantain avaustappiosta ja sen jälkeisistä sosiaalisen median nokitteluista sisuuntuneena päättäväinen YIlves otti kuskin paikan ottelun viidennellä minuutilla. Silloin Konsta Keränen pisti takatolpalta pallon reppuun Nemo Asumalahden syötöstä.

YIlves tuhlasi useita paikkoja johdon lisäämiseen ja niinpä yhden pallonmenetyksestä tulleen nopean vastaiskun jälkeen Tervarit tasoitti ottelun juuri ennen puoliaikaa.

Vapauttavaa maalia jouduttiin odottamaan aina ottelun viimeisille hetkille asti. Kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Nemo Asumalahti täräytti lyhyen kuljetuksen jälkeen vastustamattomalla kaukolaukauksella verkot tötterölle 2–1-voittomaalilla. Syöttöpisteen maaliin sai Veikka Kiikkinen.

Loppuottelussa Lapuan Ponnistus voitti Hongan rangaistuspotkukilpailun jälkeen 4–3 ja juhli Suomen Mestaruutta fanaattisen pohjanmaalaisyleisön edessä.

YIlveksen pronssijoukkueeseen kuuluivat: Arttu Asikainen, Nemo Asumalahti, Ari-Pekka Kangasmäki, Saku Kangasmäki, Elmeri Karjala, Konsta Keränen, Veikka Kiikkinen, Mikael Kilpi, Eetu Nieminen, Saku Pajunen, Sami Päivinen, Vili Somppi, Marko Väätänen ja Veeti Väätänen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?