Anna ammattilaisen valita autoosi renkaat, jotka palvelevat pitkään

Rengastöiden ohella Euromasterissa tehdään myös pieniä autohuoltoja, kuten ilmastointihuoltoja ja öljynvaihtoja.

Kelien muuttuessa keväiseksi on aika vaihtaa autoon kesärenkaat. Moni vaihtaakin renkaat itse, mutta fiksu kuski luottaa ammattilaiseen.

Ylöjärven Euromasterissa renkaanvaihtotyöt hoituvat nopeasti ja turvallisesti, minkä jälkeen talvirenkaat voi napata takakonttiin tai jättää vakuutettuun rengashotelliin odottamaan jälleen liukkaampia kelejä.

– Teemme renkaille kuntoarvion, pesemme ne ja säilytämme niitä asiakkaan puolesta, Euromaster Ylöjärven yrittäjä Joni Wuori kertoo.

Euromasterin palveluihin kuuluvat myös vannetyöt ja uusiin autoihin vaadittavien rengaspaineantureiden asennus.

Renkaiden kuntotarkastus tehdään Euromasterissa aina myös vaihdon yhteydessä.

Lain mukaan renkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla vähintään 1,6 millimetriä, mutta Wuori pitää nyrkkisääntönä 3 millimetriä.

– Kolmemilliset ovat hieman turvallisemmat silloin, kun ajaa moottoritiellä vesilätäkköön. Mitä pienempi urasyvyys on, sitä riskialttiimpaa renkailla on ajaa. Kuluneet renkaat tunnistaa jo kovasta äänestä tai siitä, että ne ikään kuin kelluvat veden päällä, Wuori täsmentää.

Uudet renkaat saa Euromasterilta parhaimmillaan heti, jos tuote on valmiina hyllyssä.

Ennen uusien renkaiden valintaa asiakasta haastatellaan tämän ajotottumuksista, minkä jälkeen rengasasiantuntija tekee asiakkaalle ehdotuksen sopivasta renkaasta ja kertoo sen ominaisuuksista.

– Tämän jälkeen vielä neuvotellaan, mikä rengas olisi hyvä. Asiakkaalla ei siis tarvitse olla mitään käsitystä renkaista, kun asioi meillä, Wuori sanoo.

Wuoren mukaan oikeanlaisen renkaan valintaan vaikuttaa pitkälti vuodessa ajettavat kilometrimäärät.

Yli 25 000 kilometriä ajavalle suositellaan keskivertorenkaita kestävämpiä vaihtoehtoja, esimerkiksi Michelinin, Continentalin, Nokian ja Pirellin renkaita. Keskiluokan merkeistä löytyy esimerkiksi BFGoodrich ja Kumho.

– Kärkiluokan renkaat ovat huippukestäviä ja viimeisen päälle hiottuja. Keskiverron ja kärkiluokan renkaiden hintaero on 100-150 euroa ja yleensä perusrenkaiden hankinnassa pääsee alle 600 eurolla.

Michelinin renkaat ovat 25 % pitkä-ikäisemmät kuin kilpailijoilla.

Mutta miksi renkaat kannattaa ostaa liikkeestä eikä esimerkiksi netistä? Wuoren mukaan rengasasioihin kannattaa suhtautua turvallisuus etunenässä.

– Kelit menevät Suomessa ääripäästä toiseen. Kun renkaista maksaa hieman enemmän, on ajaminen turvallista.

Wuoren mukaan nettikauppojen halvimmat kiinalaiset renkaat voivat pahimmillaan aiheuttaa onnettomuuden, sillä niiden pito esimerkiksi vesisateella voi olla onnettoman huono.

– Niitä ei kannata ostaa, jos haluaa turvallisuutta ja ajomukavuutta. Halvat kiinalaiset renkaat ovat monesti äänekkäät ja kuluvat nopeammin kuin laadukkaammat vaihtoehdot.  Näin ollen ostohinnassa säästetty raha voi mennä lopulta hukkaan.

Uudet renkaat saa Euromasterilta parhaimmillaan heti, jos tuote on valmiina hyllyssä.

Euromaster Ylöjärvi (Vainiontie 1, Elovainio)

  • Avoinna ma–pe klo 8–17
  • Ajanvaraus netissä osoitteessa euromaster.fi ja puhelimitse numerosta 040 170 5018

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?