YIlves nipisti pisteen Futsal-Liigan kärkijoukkueelta

Kauden ennätysyleisölle (129) mahtavan taistelun esittänyt YIlves joutui taipumaan Tampereen Ilves FS:lle vasta jatkoajalla naisten Futsal-Liigassa. YIlves johti ottelua kahdella maalilla vielä kolmisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Ottelusta jäi kuitenkin saaliiksi yksi sarjapiste rehdin taistelun palkaksi.

Emmi Rauhala taistelee ja vieraiden Elina Korsumäen kanssa pallosta. (Kuva: Esa Norvia)

Liigan kärkeen pääsee vain pelaamalla ottelut viisaasti loppuun asti. Näin voisi kuvitella, kun voitto jälleen kerran lipesi kotijoukkueen kynsistä kestosuosikille. Kurinalainen ja vahva pelaaminen näytti jo vievän YIlveksen pitkästä aikaa voittoon paikallisderbyssä, mutta johtoaseman puolustaminen osoittautui jälleen kerran kompastuskiveksi 4–5, 4–4 (2–1) jatkoaikatappioon lopulta kääntyneessä ottelussa.

Jo ottelun alkuminuutit näyttivät, että nyt YIlves näyttää parastaan. Molemmat joukkueet hakivat vauhdilla aukkoja toistensa puolustuksesta. Sehän kelpasi myös yleisölle, joka sai nähdäkseen runsaasti maalitilanteita, sekä myös fyysisen puolustamisen murinaa kissajoukkueiden kynsiessä toisiaan.

Salliva tuomarilinja nostatti tunteita myös valmennuspenkin suunnassa, mikä osaltaan lisäsi ottelun kiihkeää tunnelmaa. Maalien teon aloitti vieraiden Jenni Häkli riistettyään pallon kotijoukkueen alimmalta pelaajalta ajassa 2.49. YIlves vastasi Tintti Kurtin ohjatessa pallon takatolpalta maaliin ajassa 5.35 ohi maalivahti Emiilia Syväsen.

Uutterasti hyökännyt kotijoukkue siirtyi johtoasemaan ajassa 9.03, kun Riia Seppälä laukoi rajapotkusta maalinedusruuhkan kautta pallon vieraiden maaliin. Tarkka puolustuspelaaminen hyydytti maalihanat loppujakson ajaksi, vaikka tilanteita rakenneltiin molempien joukkueiden parhailla kuvioilla.

Toinen jakso oli YIlveksen hallintaa ja sen mukanaan tuomaa yleisön lisäkannustusta myöten kauden parasta urheiluviihdettä. Ainakin maalivahti Saara Viitasen yli kentän tyhjiin laukomaan kaukolaukaukseen asti

Maalittoman alkupuoliskon jälkeen Ella Lehtonen huudatti kotiyleisöä ohjaamalla poikkisyötön maaliin ohi Syväsen ajassa 30.24. Osuma siirsi YIlveksen lupaavasti jo kahden maalin johtoon. Tästä seurannut YIlveksen maalitilanteiden suma ei harmillisesti tuonut lisämaaleja laukausten suuntautuessa ohi tamperelaisten maalin.

Vierasjoukkueen alettua jo varhain ylivoimapelaamisen taittui YIlveksen rynnistys. Jo 10 sekunnin pallon siirtelyn jälkeen Jonna Kykkänen pääsi maalin edustalta vapaasti ohjaamaan pallon verkon perukoille ajassa 34.27. Viitanen pääsi kuitenkin kaukolaukauksellaan kuittaamaan jo pari minuuttia myöhemmin ja toi hetkeksi ikimuistoisen hyvänolon tunteen joukkueelle. Vaivaiset yhdeksän sekuntia myöhemmin hakeutui kokenut Maria Mäntylä vielä unelmoivan YIlves-puolustuksen selustaan ja laukoi sieltä vielä kokeneemman Kykkäsen tarjoilusta pallon verkon perukoille ohi Viitasen.

Lisää tuskaa YIlveksen rakoilevalle puolustukselle kertyi pian, kun Kykkäsen kadehdittava pelisilmä ja sen myötä taito löytää tyhjä tila puolustuksen keskeltä mahdollisti tasoittavan maalin syntymisen jo tasan minuutin kuluttua edellisestä maalista. Pariminuuttinen mylläkkä jakson lopussa ei maalitilanteista huolimatta tuonut lisämaaleja kummallekaan joukkueelle. Niinpä edessä oli viiden minuutin jatkoaika.

Jatkoaika tarjosi lisää urheiluviihdettä molempien joukkueiden tukeutuessa ylivoimapeliin tilanteen mukaan. Ratkaiseva, ainoaksi jatkoaikamaaliksi jäänyt osuma syntyi ajassa 42.03 Jenni Häklin karattua palloa katseella hetkeksi seuraamaan jääneen kotijoukkueen puolustuksen selustaan jatkamaan Kykkäsen laatusyöttö tyhjiin.

Näin kokemus oli lopulta valttia ja kaksi sarjapistettä mukanaan Ilves FS palasi Tampereelle varmistaen käytännössä piikkipaikan mitaliotteluiden alkaessa.
Huolimatta näistä melkein voitetuista kärkijoukkueista mollivoittoisesti kautensa pelannut YIlves tarvitsee viimeisellä sarjakierroksella ensi lauantaina vierasvoiton sarjakakkosesta, AC Estudiantesista voidakseen elätellä toiveita suorasta sarjapaikasta.

Kotijoukkueen parhaana palkittu Ella Lehtonen (oik.) pitää Ilves FS:n Satu Pesosen irti pallosta. (Kuva: Esa Norvia)

YIlveksen Esra Erden varjostaa Ilves FS:n Tiina Pöyryä. (Kuva: Esa Norvia)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANTTI REPONEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.