Lehtovuori sai Pirkanmaan ympäristöpalkinnon

Pirkanmaan ELY-keskus on myöntänyt Pirkanmaan ympäristöpalkinnon 2018 ylöjärveläiselle Lehtovuori Oy:lle. Syynä on se, että Lehtovuori kehittää lajittelevia keräilyastioita ja hyödyntää aurinkoenergiaa.
eero ojanen

Eero Ojanen on vuonna 1945 perustetun Lehtovuori Oy:n uudehko toimitusjohtaja. (arkisto)

Lehtovuori suunnittelee ja valmistaa tuotteitaan Ylöjärvellä. Vuoden 2018 uutta innovaatiota yhtiön tuotteissa edustaa aurinkosähköllä toimiva keräysastia.

– Lehtovuori on kehittänyt jäteastian kanteen täyttöasteen tunnistavaa tekniikkaa sekä aurinkovoimalla toimivan puristimen. Jäteaineksen tiivistäminen astiassa ja tyhjennystarpeesta ilmoittava järjestelmä vähentävät tarvittavien tyhjennyskertojen määrää ja siten myös kuljetuspäästöjä ja -kustannuksia. Lehtovuori Oy:n älyroskis on yksi tekijä kohti vähähiilisempää ympäristöä, toteaa kehittämispäällikkö ja palkintoraadin puheenjohtaja Elina Viitanen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Palkintoraati päätti jakaa ympäristöpalkinnon lisäksi myös kunniamaininnan Tampere-talo Oy:lle. Tampere-talo on tehnyt aktiivista työtä ekologisen ajattelun ja vihreiden tekojen edistämiseksi toiminnassaan.

– Konkreettisina esimerkkeinä Tampere-talon ympäristöteoista mainittakoon talolle vuonna 2014 myönnetty joutsenmerkki ja sen myötä käyttöön omaksutut toimintatavat, omassa kattopuutarhassa viljeltävä lähiruoka, aurinkopaneeleiden käyttö energiantuotannossa sekä jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä huolehtiminen, Viitanen sanoo.

Ympäristöpalkintoa on jaettu Pirkanmaalla vuodesta 1987 lähtien.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?