Ryhti rynnisti finaaleihin A-tyttöjen välieräturnauksesta

Ryhdin A-tytöt pääsivät lentisturnaukseen ensimmäistä kertaa tällä kaudella parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Joukkue sai mukaansa kaksi passaria, kun pelikuntoon tervehtynyt Ilona Matilainen tuli Veera Nikkilän lisäksi Kapellimestari rooliin. Lisäksi Ryhti sai keskitorjuntaan mukavan vahvistuksen, kun Hämeenlinnan Liigajoukkueen Laura Laukkanen tuli mukaan tärkeään turnaukseen.

Jemina Jäärni iskee pallon lattiaan.

Turnaus Nurmossa oli kova ja panoksena oli paikka SM-finaaleissa. Ensimmäinen peli Ryhdillä oli Nurmon Jymyä vastaan, jolle ylöjärveläiset olivat hävinneet tällä kaudella kaksi kertaa tiukasti 2–1 .
Ryhdin valmennusjohto Timo Jäärni, Sami Yläkangas ja Mari-Ella Sairiala aistivat heti, että heidän suojattiensa lataus oli vahva.

Hyvätasoisen ja tiukan ottelun ratkaisu löytyi kauden parhaimmasta joukkuepuolustuksesta. Hyökkäykset olivat molemmin puolin kovia sekä taktisia. Tällä kertaa palloja jäi enemmän Nurmon kenttään.

– Oli ilo silmälle, kun pelaajat puolustivat uhrautuvasti hyökkäyksiä ja Voittivat jatkopalloja, päävalmentaja Timo Jäärni kommentoi.

Ryhdistä eniten hyökkäystehoja sai aikaan Emilia Hännninen (15/+6.) Peli eteni tasaisissa merkeissä loppuun asti. Ryhti teki vaihtoja ottelun puolivälissä, kun passarina aloittanut Veera Nikkilä ja hakkurina aloittanut Veera Paloniemi vaihdettiin Ilona Matilaisen ja Miia Köykkään.

Vaihto piristi Ryhdin peliä. Erän lopussa Inka Yläkangas tuli vielä hienosti pelanneen Emilia Hänninen tilalle takakentän puolustuskierrokselle. Yläkangas suoriutuikin tehtävästään erinomaisesti ja Ryhti vei erän nimiinsä 25–27.

Toista erää Ryhti vei pisteen tai parin johtoasemassa puoliväliin saakka. Ryhdin erän puolivälissä tekemien pelaajavaihtojen jälkeen pohjanmaalaiset näyttivät karkaavan. Tappiotilanteessa 21–24 Ryhdin joukkue sai kuitenkin katkaistua nurmolaisten rynnistyksen.

Emiliä Hännisen syöttövuorolla Jemina Jäärni kavensi tilanteeksi 23–24. Lopulta Ryhti eteni erävoittoon 24–26, kun nurmolaiset tekivät virheitä Ryhdin painostuksen vuoksi.

Ryhdin liberot Inka Sairiala ja Senni Virtanen pelasivat kauden parhaimman ottelunsa.

Hienoja nousuja voittoihin

Ryhdin helsinkiläistä PuMa-Volleyta vastaan. Voitto suoraan kahdessa erässä olisi varmistanut Ryhdille jo finaalipaikan. Ensimmäinen erä olikin Ryhdille yllättävän helppo.

Toisessa erässä Ryhdiltä jäivät kentältä pois Jeminan Jäärni, Laura Laukkanen ja Veera Paloniemi, joiden tilalle tulivat Inka Yläkangas, Miia Köykkä ja Kiia Sylvenius. Passarina vuorottelivat joka erässä Nikkilä ja Matilainen.

Toinen erä oli tasainen tilanteeseen 13–13 saakka. Loppuerää PuMa vei ja suurimmillaan eroa oli jo viisi pistettä. Helsinkiläiset voittivat erän lopulta 23–25.

Kolmanteen erään Ryhti teki vaihdot takaisin, mutta PuMa eteni 2–5-johtoon. Ryhti kuitenkin nousi ja kipusi selvään erävoittoon pistein 15–10. Ryhdin tehokkain oli Jemina Jäärni (13/+6)

Kolmannessa ottelussa Ryhti hoiteli joensuulaista Joen Jujua vastaan ensimmäisen erän tyylikkäästi 25–18. Toinen erä olikin tiukempi. Erän puolivälin jälkeen Ryhti teki taas vaihtoa ja erän viimeiset ratkaisupisteet teki hienon turnauksen pelannut Emilia Hänninen. Ryhti voitti toisen erän 25–21 ja koko ottelun 2–0.

Jemina Jäärni (34/+19) Jemina pelasi hienon turnauksen. Myös Emilia Hänninen teki hienot tehot (32/+8). Laura Laukkanen tuli hienosti joukkueeseen mukaan ja sai hyvät tehot (12/+9),vaikka ei pelannutkaan kaikkia eriä.

Passarit Matilainen ja Nikkilä selviytyivät urakastaan hyvin. Lisäksi Paloniemi teki Hakkurin tontilta tehot 7/+3.

Keskipelaajat Adele Selkee ja Miia Köykkä paransivat torjuntapeliään hyvin. Heidän hyökkäyspelinsä hyödyntämisessä on vielä joukkueella kehitettävää finaaleja varten.

Valmiina vastaanottoon ja hyökkäykseen.

Inka Yläkangas tekee hyvän vastaanoton.

Veera Paloniemi antaa pallolle kyytiä.

Emilia Hänninen hakee pallon lähes lattian tasolta.

Joukkueella oli iloiset fiilikset finaalipaikan varmistuttua.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.