Ylöjärven Ryhdin Krista Manninen vahvassa sprinttikunnossa

Lauantaina Ahveniston moottoriradalla hiihdettiin Hämeenlinnan sprintti, joka oli viimeinen Krista Cupin osakilpailu. Perinteisen hiihtotyylin kisaan osallistui 17 Ylöjärven Ryhdin hiihtäjää, joista seitsemän kipusi palkintokorokkeelle.

Ylöjärven Ryhti johti ylivoimaisesti seurojen välistä epävirallista kilpailua jo ennen viimeistä Krist aCupin osakilpailua. Aiemmista viidestä kilpailusta 27 Ryhdin hiihtäjää oli kerännyt yhteensä 2 649 seurapistettä.

Sprinttikultaa Hämeenlinnassa hiihti Ryhdin Krista Manninen 16-vuotiaiden sarjassa 1,3 kilometrin sprinttiradalla. Kisassa oli mukana kolme Kuhmon viime vuoden Hopeasompa-kisojen sprinttifinalistia. Manninen voitti sekä välieränsä että koko kilpailun. Kuhmon pronssimitalisti Krista Manninen on tällä kaudella osallistunut Krista Cupissa vain sprintteihin.

Emmi Henriksson hiihti hopealle 14-vuotiaiden naisten yhden kilometrin sprinttiradalla. Hän jäi voittajasta Lempäälän Kisan Ella-Noora Haapalehdosta vain puoli sekuntia. Miina Mäki-Korte hiihti samassa finaalissa pronssille.

Hollolassa hiihdetään Hopeasompien sprinttikisa ensi perjantaina. On jännittävää seurata, kuinka moni Hämeenlinnan sprinttien osallistujista nähdään myös Hopeasompien erävaiheessa ja finaaleissa.

Ylöjärven Ryhdillä on Hopeasompien henkilökohtaisilla matkoilla kisaamassa 14 hiihtäjää. Lisäksi päätöspäivänä Ryhdin väreissä hiihtää neljä viestijoukkuetta.

Vahvasti aiempinakin viikonloppuina hiihtänyt Veeti Seppälä otti Hämeenlinnassa hopeaa ja Roni Hiitelä pronssia 18-vuotiaiden miesten sarjassa 1,3 kilometrin radalla. Sarjan voitti Hämeenlinnan Hiihtoseuran Jukka Vähävihu 0,6 sekunnilla.

Myös Reea Hiitelä hiihti hopealle 10-vuotiaiden puolen kilometrin mittaisessa finaalissa. Eino Kärkimaa puolestaan pokkasi pronssia 12-vuotiaiden yhden kilometrin matkalla.

Ryhdin värejä näkyi lauantaina myös Haapaveden kansallisissa hiihdoissa, joissa Kalle Ijäs voitti vapaan hiihtotyylin 1,8 kilometrin aika-ajosta ja 5,7 kilometrin takaa-ajosta koostuvan 18-vuotiaiden sarjan sekunnilla.

Myös Seefeldin MM-kisoissa nähtiin kaksi aiemmin Ylöjärven Ryhdissä hiihtänyttä maastohiihtäjää. Katri Lylynperä oli sprintin aika-ajossa 45:s, ja eroa kärkeen syntyi 11,06 sekuntia. Antti Ojansivu hiihti yhdistelmäkisassa sijalle 33 ja eroa voittajaan jäi 4.43,7 minuuttia.

Päätöspäivän vapaan hiihtotyylin 50 kilometrin kisassa ylöjärveläistaustainen Antti Ojansivu hiihti ensimmäisenä 17,8 kilometrin väliaikapisteelle. Hiihtäjän tuntemukset olivat todella hyvät 20 kilometrin kohdalla tapahtuneeseen kaatumiseen asti, ja hiihto sujui varsin hyvin ensimmäiset 30 kilometriä. Ojansivu hiihti lopulta maaliin 39:ntenä, ja eroa voittaja Norjan Hans Christer Holundiin kertyi 4.59,8 minuuttia.

SARI HAATAJA

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.