Ryhti taisteli voiton Vesilahden Visan vieraana

Naisten lentopallon 2-sarja jatkui Ryhdin osalta Vesilahden Visan vieraana. Edellinen kohtaaminen Ryhdin kotisalissa päättyi Ryhdin 3–0-voittoon, ja siksi valmistautumisessa tähdennettiin, että kyseessä on täysin uusi peli. Sellainen siitä todellakin muodostui. Talvilomaviikko näkyi viikolla harjoituksissa ja koko joukkue oli kasassa vasta perjantain treeneissä, joten valmennus odotti jännityksellä tulevaa peliä.

Ryhti sai tuulettaa voittoa viiden erän taistelun päätteeksi. (Kuva: Harri Sairiala)

Ensimmäinen erä oli tasaista virheiden sävyttämää peliä molemmin puolin. Vesilahti koitti kovalla syötöllä murtaa Ryhdin vastaanoton, mutta ylöjärveläisjoukkue kesti hienosti vieden erän 23–25.

Toinen erä oli Ylöjärven tytöiltä parasta peliä sunnuntai-iltana. Ryhti hallitsi erää niin verkolla kuin syöttöruudussakin ottaen toisen erän voiton lukemin 16–25.
Kolmannen erän alussa Ryhti jäi täysin telineisiin, kun Visa oli päättänyt alkaa pelata. Visa aiheutti rytminmuutoksellaan ongelmia ryhtiläisten torjunnalle. Ryhti ei missään vaiheessa toipunut ja erä meni Visalle 25–16. Tilanne siis kaventui lukemiin 1–2.

Neljäs erä lähti käyntiin Ryhdin viedessä peliä, mutta tilanteen ollessa 8–11 Ryhdille kirjurin virhe sähköiseen pöytäkirjaan aiheutti pitkän katkon ja Ryhdin ote pelistä herpaantui.
Keskittyminen pääsi karkaamaan, mikä johti helpohkoihin virheisiin ja sen myötä Visa otti hallinnan erästä. Kotijoukkue tasoitti erät 2–2:een voittamalla neljännen erän 25–18. Edessä oli siis viides ja ratkaiseva erä.

Erätauolla Ryhdin joukkuetta rauhoiteltiin sillä, että pelaajien tulee vain luottaa omaan ja joukkuekaverin osaamiseen sekä alkaa pelaamaan joukkueena.
Ryhti paransikin peliään viimeiseen erään selvästi ja nykäisi erän puolivälin tienoilla muutaman pisteen eron vastustajaan. Ryhti voitti viidennen erän lopulta selvästi 8–15.

Ryhdissä pelasivat Veera Nikkilä, Emilia Hänninen, Ilona Matilainen, Adele Selkee, Miia Köykkä, Inka Yläkangas, Pinja Lepola, Senni Virtanen, Jutta Majuri, Salli Joutsenvirta, Inka Sairiala ja Nelli Nieminen. Valmentajina toimivat Sami Yläkangas ja Mari-Ella Sairiala.

Ryhdin seuraava ottelu on Ylöjärven Urheilutalolla sunnuntaina 10. maaliskuuta kello 12. Silloin Ryhtiä vastaan asettuu lohkon kärkijoukkue Supi-Volley Tampereelta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.