Röyhkiö joutui lumitöihin talvikauden päätteeksi

Lauantaina ajettu Joensuun SM-Itäralli päätti talvikauden vaativissa olosuhteissa. Aleksi Röyhkiö, 18, ei saanut onnistunutta päätöstä alkukaudelle Ford Fiesta R2 -auton ratissa, kun kilpailu päättyi keskeytykseen kolmannella erikoiskokeella.

Aleksi Röyhkiön taival katkesi Itärallissa. (Kuva: Jarno Saari)

Palkintosija alla Joensuun osakilpailuun startannut nuorukainen koki ralliautoilun nurjan puolen, kun auto pyörähti lumipenkkaan. Vauhdikkaassa tilanteessa auton keulaan ja jäähdyttimeen tuli sen verran vaurioita, ettei rallin jatkaminen ollut enää mahdollista.

Kahdelle ajamalleen erikoiskokeelle ylöjärveläinen kellotti SM3-luokkaan neljänneksi nopeimmat ajat.

– EK3:lle tultaessa alkoi ihan jäätävä lumisade, joka vaikutti paljon auton ajettavuuteen ja myös näkyvyyteen. Ulosajossa perä osui penkkaan, joka heitti saman tien keulan hankeen. Siitä auto kellahti kyljelleen ja matka jäi siihen, Röyhkiö kertasi.

– Tästä rallista tuli nyt nollatulos, jonka lisäksi me hävittiin paljon arvokkaita pisteitä Tunturirallissa tekniikkaongelmien takia. Uudesta autosta on muuten hyvät fiilikset, joten talvikautta on turha jäädä murehtimaan vaan keskitytään täysillä kesän ralleihin, Röyhkiö päätti.

Flying Finn Academyn valmennuksessa oleva Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki ovat talvikauden jälkeen SM-pisteissä kuudentena.

Rallin SM-kauden ensimmäinen kesäkilpailu koittaa Riihimäellä 25. toukokuuta.

 

 

Röyhkiöllä on ollut hieman epäonnea talven rallipoluilla. (Kuva: Jarno Saari)

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.