Tasa-arvoa vain valituille?

Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokas Kaisu Paloheimo kirjoitti näkemyksistään suunnitellusta translain uudistuksesta (YU 20.3.). Paloheimo on ilmeisestikin pitänyt paperia väärinpäin käsissään, niin väärin hän on ymmärtänyt esityksen!
Tästä hyvä esimerkki on Paloheimon heitto sterilisaatioista. Hänen tekstinsä antaa ymmärtää, että uuden lain tarkoituksena on sterilisaatioiden lisääminen. Asia on täysin päinvastainen! Nykylainsäädännön mukaan saadakseen sukupuolta vastaavat henkilöpaperit ihmisen on oltava lisääntymiskyvytön. Tämä vaatimus loukkaa ihmisten oikeutta koskemattomuuteen ja perheeseen.
Uuden translain myötä toivottavasti päästään tilanteeseen, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen perustuu omalle ilmoitukselle lääketieteellisen prosessin sijaan. Yksilötasolla kyse on sanoinkuvaamattoman valtavasta muutoksesta elämässä. Siihen ei kukaan ryhdy hetken mielijohteesta!
Muutoksella halutaan myös eroon todistetusta lisääntymiskyvyttömyydestä, ja että lapsille ja nuorille on taattava oikeus tulla kuulluksi sukupuoltaan koskevissa asioissa. Heille on myös järjestettävä hyvinvointiaan tukevat terveyspalvelut.
Paloheimon teksti osoittaa totaalista kyvyttömyyttä asettua hänen normiensa ulkopuolella elävän ihmisen asemaan. Hän kirjoittaa ”akuuteista mielenhäiriöistä”, aivan kuin sukupuolen kokemus tai seksuaalinen suuntautuneisuus olisi ohimenevä mielenhäiriö!
Valitettavasti hän ei ole kristillisissä piireissä yksin. Edelleenkin, vaikka meidän luulisi jo elävän taikauskosta vapaassa yhteiskunnassa, saa aika ajoin lukea kauhutarinoita ”eheyttämishoidoista”. Eheyttäminen tässä yhteydessä tarkoittaa painostavia rukoushetkiä, joissa pappi tai muut seurakunnan jäsenet ottavat eheytettävän käsittelyynsä.
Eheytettävää syyllistetään epäämällä Jumalan armo ja uhkaamalla seurakunnasta eristämisestä, ellei hän palaa seurakunnan asettamaan normiin. Näiden manaushetkien seurauksina nuoria päätyy psykoosissa mielenterveyspalveluiden piiriin ja valitettavasti myös itsemurhiin.
Ehdokas Paloheimo haluaa kertoa lapsille kasvusta miehinä ja naisina. Toivottavasti joku kertoo hänelle, että maailmassa on aina ollut ja tulee aina olemaan ihmisiä – lähimmäisiä – jotka eivät mahdu tiukkaan sukupuolinormiin. Heidän ihmisyyttään ja mahdollisuuttaan täysipainoiseen elämään ei tule kiistää uskonnon tai lainsäädännön nojalla.

Timo Järvenpää

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?