Paikalliskamppailu: Ilves ja Tappara ottavat toisistaan mittaa myös kaviouralla

Jääkiekon liigajoukkueiden Ilveksen ja Tapparan taistelu ei rajoitu pelkästään kiekkokaukaloon. Raviliiga Ilveksen Rehab ja Raviliiga Tapparan Marschall Match kohtaavat ensimmäistä kertaa Teivon raviradalla ensi tiistaina 26. helmikuuta.

Teivossa on ensi tiistaina tunnelmaa, kun Ilveksen ja Tapparan raviliigahevoset ravaavat samassa lähdössä. (Arkistokuva)

Rehab voitti ensimmäisen ravilähtönsä Teivossa 12. päivä helmikuuta ja Marschall Match voitti oman lähtönsä viime tiistaina Jyväskylässä. Kummankin hevosen otteet olivat erinomaisia ja hevoset ovat palautuneet mallikkaasti.

Rehabin ohjastajana toimii Mika Forss ja Marschall Matchia ohjastaa Hannu Torvinen. Lähtö on tiistai-illan viides. Se ajetaan kello 19.35.

Lähtöviivalle asettuu viisi nuorta, uraansa aloittelevaa hevosta, jotka kaikki ovat vielä jokseenkin kääntämättömiä kortteja. Pienessä lähdössä kaikilla on mahdollisuus pärjätä, mutta varsojen reaktiot voivat yllättää.

– Uran avaus osoitti, että Marschall Match on kilpailuhenkinen hevonen. Se terästäytyi tosipaikan tullen, mikä on positiivinen asia kilpahevosessa. Sheriffi tuli starttiin melko kevyellä valmistelulla, joten uskoisin, että lähdöt vievät sitä nyt eteenpäin, Raviliiga Tapparan hevosen uran ensimmäisen
startin ja voitoin ohjastanut Taneli Säde kertoo.

Rehabin voittoseremonioissa ensimmäisen voittojuoksun jälkeen olivat myös Ilveksen Liiga-joukkueen kapteeni Eemeli Suomi, puolustaja Tuomas Salmela sekä valmentaja Markku Nieminen. Vaivaton voitto näyttävällä tyylillä kirvoitti paikan päällä olleesta satapäisestä omistajaporukasta mahtavat aplodien
säestämät kannustushuudot maalisuoralla.

– Tiistaina nähdään, millainen talvirieha syntyy, kun lapsiperheiden lisäksi Teivoon on kutsuttu kummankin Raviliigan väki. Ilveksen ja Tapparan kausikorteillakin pääsee raveihin ilmaiseksi sisään, Teivon ravikeskuksen johtaja Päivi Lehtonen sanoo.

Talvirieha lapsiperheille alkaa Teivossa kello 15. Ohjelmassa on muun muassa pulkkamäkeä, makkaranpaistoa nuotiolla, ilmaista poniratsastusta ja ravikärryajelua.

Illan ponilähtö starttaa kello 17.40 ja ravit alkavat kello 18.

Rehabin voitto toi heti kymmeniä uusia omistajia ja pian Raviliiga Ilves on myyty loppuun. Raviliiga Tappara tulee myynnissä perässä, mutta uran voitokas avausstartti poikii uusia omistajia myös Sheriffille.

Raviliigaosuuksia on myynnissä verkkokaupassa raviliiga.fi. Osuuksia voi ostaa myös Teivon yleisöhallin infopisteeltä ensi tiistain raveissa.

– Ajatus yhdistää jääkiekkoa ja hevosia on toiminut meillä Pirkanmaalla odotusten mukaisesti. Esimerkiksi lauantaina maaliskuun 9. päivä Hakametsässä perhepäivässä esittelemme hevosia jääkiekon harrastajille. Viemme Hallille poneja ja keppareita ja toivomme, että mahdollisimman mon

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.