Avajaisia on tarkoitus viettää viimeistään 1. lokakuuta

Uusi monitoimihalli vetää futaajat ja muutkin palloilijat sisäänsä ensi syksynä

Jalkapalloilijoiden pitkäaikainen haave on hyvää vauhtia toteutumassa. Ylöjärven jäähallin ja Koulutuskeskus Valon välissä olevalle metsäalueelle nouseva monitoimihalli tarjoaa liikuntatilaa myös muiden lajien harrastajille.

Juha Kanto (vas.), Chi Tran Minh ja Sami Päivinen esittelivät uutta monitoimihallia viime viikolla Koulutuskeskus Valossa.

Monitoimihallin tontti on jo raivattu ja maatyöt sekä asfaltointi alkavat maaliskuun alkupuolella. Varsinaiset rakennustyöt on tarkoitus aloittaa huhtikuun viimeisellä viikolla. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, hallin avajaisia vietettäneen viimeistään lokakuun ensimmäisenä päivänä.

– Hallin pääajatus on parantaa ylöjärveläisten harrastusmahdollisuuksia, Ylöjärven Urheiluhallit Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Kanto kiteyttää.

Tilaa monelle lajille

Palloilijoille nousee siis teräsrunkoinen, lämpöeristetty PVC-halli, joka on pituudeltaan 90 metriä ja leveydeltään 45 metriä.  Halliin tulee lajiliittojen hyväksymät Saltex-tekonurmi ja Taraflex-sisäpelialusta. Kaukolämmöllä lämpiävän hallin sisälämpötila pyritään pitämään 18 asteessa.

Hallissa voi pelata jalkapalloa 60 x 40 -metrisellä isolla kentällä. Se tarkoittaa sitä, että aikuisten peleissä joukkueessa voi olla kentällä yhtä aikaa kahdeksan pelaajaa. Lisäksi tekonurmialueelle voidaan rajata kaksi kenttää, jossa voi aikuiset voivat pelata viidellä viittä vastaan. Junioreita kentälle mahtuu toki enemmän.

Tekonurmella voi jalkapallon lisäksi pelata esimerkiksi pesäpalloa, amerikkalaista jalkapalloa ja rugbya.

Futsalille ja salibandylle monitoimihallissa on täysimittainen kenttä. Lisäksi monitoimihallin sisäpelialustalle voi rajata kolme lentopallokenttää sekä viisi sulkapallokenttää. Sisäpelialustalla voi harrastaa myös muita lajeja.

Hallin ulkopuolelle tulee neljä konttia, joista kaksi on pukukoppeja. Lisäksi yhteen konttiin rakennetaan wc-tilat ja yksi kontti on varattu toimisto- ja kanttiinikäyttöön. Kontit ovat käytännössä hallissa kiinni, joten konteista on suora sisäyhteys halliin.

Talvikausi ratkaisee

PVC-hallin katto on niin liukas, että suurista lumikuormista ei ole talvella vaaraa.

Monitoimihallin käyttövuorojen vuokraukseen on perustettu Ylöjärven Urheiluhallit Oy, jonka toimitusjohtajana on Ylöjärven Ilveksen toiminnanjohtaja Sami Päivinen. Tässä vaiheessa Ylöjärven Ilves ry omistaa osakeyhtiön koko osakekannan.

– Vuorot myydään ensisijaisesti ylöjärveläisille toimijoille. Jos vuoroja jää käyttämättä, niitä voidaan toki myydä myös naapurikaupunkien seuroille, Sami Päivinen sanoo.

Hallin liikevaihdoksi on arvioitu 250 000 euroa. Se on summa, jolla halli voisi toimia kannattavasti.

– Käytännössä tuo raha pitää tehdä syyskuun alun ja huhtikuun lopun välissä. Kesäkauden mahdollinen myynti on sitten ekstraa, Päivinen pohtii.

Pirkanmaalla on kova pula sisätiloista eri lajien talviharjoitteluun, joten Ylöjärven monitoimihallilla on hyvä mahdollisuus toimia kannattavasti. Ylöjärven Ilves on jo saanut useita yhteydenottoja hallin vuoroista. Etenkin tekonurmialusta on herättänyt kiinnostusta.

– Kilpailemme laadukkailla olosuhteilla. Monitoimihallissamme on paremmat olosuhteet kuin missään vastaavassa hallissa tällä puolella Tampereen kaupunkiseutua, Juha Kanto toteaa.

Ensimmäisenä toimintavuotena monitoimihallin tekonurmivuoron tuntihinta asettunee talvella 120–140 euron väliin. Monitoimikentän tuntihinta on puolestaan arvioin mukaan 60–70 euroa. Kesäkaudella hinnat suunnilleen puolittuvat.

15 vuoden vuokrasopimus

Alunperin Ylöjärven Ilves tavoitteli kuplahallia, johon olisi saatu täysimittainen jalkapallokenttä. Sellaista ei kuitenkaan voitu rakentaa hallille osoitetulle paikalle.

– Nyt rakennettava halli on suurin mahdollinen nykyiseen paikkaan, koska alue on monesta suunnasta rajattu, hallin rakentamisesta vastaavan Ylöjärven Areena Oy:n projektipäällikkö Chi Tran Minh kertoo.

Uuden hallin teräsrakenteen elinkaari on 50 vuotta. Ihan niin kauan monitoimihalli ei kuitenkaan välttämättä nykyisellä rakentamispaikallaan seiso.

– Maa-alueen vuokrasopimus Ylöjärven kaupungin kanssa loppuu 15 vuoden kuluttua. Jos toisin ei päätetä, halli pitää silloin purkaa ja siirtää, Chi Tran Minh selvittää.

Aika näyttää, saadaanko vuokrasopimukseen myöhemmin jatkoa. Joka tapauksessa ensi syksynä palloilijat pääsevät harjoittelemaan uuteen monitoimihalliin, jonka nimi on yhä myynnissä.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.