Kielteinen apurahapäätös varjosti Kujanpään SM-kultajuhlia

Seiväshyppääjä Urho Kujanpää voitti viime viikonloppuna Kuopiossa uransa neljännen aikuisten SM-kullan. Opetus- ja kulttuuriministeriö ei ole kuitenkaan vakuuttunut Kujanpään menestyskyvyistä.

Urho Kujanpään palkintokaappiin tuli jo neljäs miesten SM-kulta. (Kuva: Hannu Kujanpää)

Kujanpään SM-kisaan tuli synkkä varjo, Opetus- ja kulttuuriministeriö ei myöntänyt Suomen ykköshyppääjälle minkäänlaista apurahaa. Päättävä taho ei huomioinut Suomen Urheiluliiton näkemystä asiassa. SUL:n rankiglistan mukaan Kujanpää on selvästi viime vuoden ykköshyppääjä.

Päätös painoi Kujanpään mieltä sen verran paljon, että hänen oli vaikea keskittyä SM-kisaan.

Aloituskorkeudesta 510 Kujanpää meni yli väkisin vääntämällä. Myös seuraava korkeus 525 ylittyi täysin runttaamalla. Korkeudessa 535 olivat mukana enää pari viime vuotta seiväshyppyä hallinnut kolmikko Kujanpää, Tommi Holttinen ja Tomas Wecksten.

Karhulan Urheilijoiden Weckstenille 535 oli liikaa. Someron Esan Tommi Holttinen näytti edelleen varmaa hyppykuntoa ja ylitti helponnäköisesti vielä korkeuden 545.

Kujanpää sisuuntui kuitenkin niin, että juoksu, törmäys ja heilahdus onnistuivat eri tavalla kuin muilla hyppääjillä. Kujanpää ylitys korkeudesta 545 oli komeaa katseltavaa. Samalla tavalla meni yli vielä korkeus 555.

Holttinen ei vastaaville korkeuksille enää yltänyt. Kujanpäälle olisi ollut tarjolla vielä EM-raja 565, mutta tällä kertaa voimat eivät enää riittäneet hyppäämiseen todella jäykällä seipäällä.

Seivästalli ry ja Tampereen Pyrintö järjestävät vielä yhdessä 20. helmikuuta seiväskisan Pirkkahallissa, jotta EM-rajan ylitys olisi vielä mahdollinen. Jos raja ei ylity Tampereella niin 24.2. Kujanpää yrittää rajan ylittämistä Joensuussa 22-vuotiaiden SM-kisoissa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.