Myllyniemelle kaksi SE-tulosta varustevoimanoston SM-kisoissa

Pornaisiin kokoontu viime viikonloppuna joukko vahvoja miehiä ja naisia. Varustevoimanoston SM-kisoissa kilpailivat mitaleista avoimen luokan nostajien lisäksi kaikki ikäluokat. Ryhtiläisiä kisaan osallistui neljä ja he kaikki palasivat kotiin mitali mukanaan.

Ryhdin masters-kilpailijat Voitto Ahopelto (vas.), Päivi Ristolainen ja Ari Myllyniemi (oik.) olivat hyvässä nostovireessä. Ryhdin voimanostojaoston Heimo Rauniolahti oli henkisenä tukena. (Kuva: Markku Kemppainen)

Teemu Hällfors ei malttanut jäädä pois kisamatkalta. (Kuva: Janne Ylimys)

Tämän vuoden alusta lähtien avoimeen luokkaan siirtyneen Teemu Hällforsin suunnitelmissa oli alun perin pitää välivuosi kilpailemisesta. Veri veti Hällforsia kuitenkin kisalavoille.

Pornaisissa Hällfors kilpaili alle 83-kiloisten miesten sarjassa. Hänen tavoitteensa oli tehdä kova tulos erityisesti penkkipunnerruksessa. Hällfors voitti sarjansa kyykkäämällä 200 kiloa, punnertamalla penkistä 217,5 kiloa ja vetämällä maasta 250. Kultamitalista huolimatta Hällfors ei ollut täysin tyytyväinen kisaan. Etenkin penkkipunnerruksen osalta Hällforsille jäi selkeästi tulosnälkää. Kisan jälkeen Hällforsille luovutettiin vuoden 2018 parhaan nuoren penkkipunnertajan kunniakirja.

Kisan toinen ryhtiläinen, kultamitalisti Ari Myllyniemi, oli kisan jälkeen erittäin tyytyväinen suorituksiinsa. Ja mikäpä oli ollessa: jalkakyykyssä Myllyniemi teki alle 120-kiloisten 60-vuotiaiden miesten uuden SE-tuloksen 245 kiloa. Penkkipunnerrus sujui Myllyniemeltä 180 kilon veroisesti.

Kisa kultamitalista säilyi tiukkana loppuun asti ja vasta viimeisellä maastanostollaan 227,5 kiloa Myllyniemi varmisti sarjansa voiton. Ennätystulokset eivät loppuneet jalkakyykkyyn. Myllyniemen yhteistulos 652,5 kiloa on uusi SE-tulos hänen sarjassaan. Hän oli sillä myös IPF-pisteillä laskettuna kisan toiseksi paras nostaja masters 3 -ikäluokassa. Myllyniemi on loistava esimerkki siitä, että kun voimanostokipinä syttyy uudelleen pitkähkön tauon jälkeen, on kovan ja kurinalaisen treenin kautta mahdollista päästä lajin huipulle.

Voitto Ahopelto kilpaili tällä kertaa 60 vuotiaiden miesten alle 93-kiloisten sarjassa. Hänen päätavoitteensa oli tehdä hyvä tulos penkkipunnerruksessa lähestyviä penkkipunnerruksen MM-kisoja silmällä pitäen. Jalkakyykyssä Ahopelto teki tuloksen 150 kiloa, penkkipunnerruksessa 145 kiloa ja maastanostosta 180 kiloa. Yhteistulos 475 kiloa oikeutti hopeamitaliin. Ahopelto on tasainen kilpailija, mistä kertoo se, että hänen kaikki yhdeksän nostoaan hyväksyttiin. Varusteilla kilpailtaessa kaikkien nostojen onnistuminen on varsin harvinaista.

Päivi Ristolainen osallistui ensimmäistä kertaa varustevoimanoston SM-kisoihin. Ristolainen kyykkäsi oman ennätyksensä 130 kiloa. Penkkipunnerruksessa ensimmäinen nosto hylättiin, joten kolmannella nostolla tehty tulos 75 kiloa ei täysin vastannut odotuksia. Maastanostossa Ristolainen teki tasaisen varman tuloksen 137,5 kiloa. Ristolaisen yhteistulos oli 342,5 kiloa ja palkintokorokkeelta hän pääsi noutamaan hopeamitalin.

Seuraavan kerran ryhtiläiset kamppailevat mitaleista klassisen penkkipunnerruksen SM-kisoissa. Sotkamossa järjestettävät kisat alkavat 22. helmikuuta.

PÄIVI RISTOLAINEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.