24 tuntia hiihdon riemua ja iloa – vaikka satoi vettä ja räntää

Kurussa hiihdettiin 32. Kerran 24 tunnin hiihto. Joukkueita ilmoittautui mukaan kymmenen, joten kaikkiaan yli 180 hiihtäjää kiersi 2,1 kilometrin pituista valaistua pururataa varsin haasteelliseksi muuttuneessa säässä. Hiihto alkoi lauantaina 9. helmikuuta kello 12.

79-vuotias Eino Järvelä oli kisan vanhin osallistuja. (Kuva: Eija Petäjäniemi)

Kilpailun voittaja selvisi jo ensimmäisten tuntien aikana, sillä vuodesta 2004 asti on kisaa hallinnut suvereenisti Team Ceza. Tänä vuonna kilpasarjassa ei ollut muita osallistujia. Kuntosarja keräsi kahdeksan joukkuetta ja joukkueiden kesken käytiin todellista kisaa sijoituksista. Tänäkin vuonna yön tunnit ratkaisivat.

Aamuyön tunteina Kurun Ryhdin kuntohiihtäjät ja Järvelän suvun perhejoukkue kisasivat tiukasti kuntosarjan johdosta. Järvelän suvun joukkueen nuoret hiihtäjät kirivät hurjaan vauhtiin ja joukkue siirtyi kärkeen. Suvun joukkue koostui Elli ja Kalle Järvelän lapsista, lapsenlapsista ja lapsenlapsenlapsista sekä heidän puolisoistaan. Joukkueella on pitkä historian Kurun 24 tunnin hiihtotapahtumista. Osa joukkueen jäsenistä on ollut mukana jokaisessa vuodesta 1981 lähtien järjestetyssä kisassa. Vuosien varrella mukaan on tullut lisää jälkipolvea. Kisan lopussa Kurun Ryhdin kuntohiihtäjien ja Järvelän suvun eroksi muodostui jo viisi kierrosta.

Nuorten sarjassa oli tänä vuonna vain yksi joukkue. Kurun Yhtenäiskoulun joukkue keräsi 121 kierrosta. Joukkueen jäsenet olivat ladulla kaikki 24 tuntia. Tämä on erinomainen saavutus, koska joukkueen jäsenistä suurin osa oli ala-Luokkalaisia.

Kuntosarjassa oli mukana kunnoltaan monentasoista hiihtäjää. Sama hiihtäjä saattoi sinnitellä ladulla kosteasta kelistä huolimatta usemman tunnin putkeen. Kuntosarjassa karvapohjasukset vaikuttivat olevan monen hiihtäjän ”salainen ase”.

Vuorokauden aikana kaikkiaan kymmenen joukkuetta hiihti yhteensä 1 293 kertaa 2,1 kilometrin lenkin Kurun urheilutalon maastossa. Kilometrejä kertyi yhteensä 2 715,3.

Merja Järvinen lähettää kuntosarjassa ladulle H24 tiimin Pasi Kivimäen 2,5 tunnin urakkaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?