Asemantielle avattu kirppis-kahvila sai loistovastaanoton – 80 pöytää varattiin heti täyteen, yrittäjä: ”Kauhea kiire on ollut, kotona on käyty vain nukkumassa”

Viime lauantaina Asemantien Salen kiinteistössä avannut Kirpputori Kara & Pieni kahvila todisti, että ylöjärveläiset ovat kaivanneet kirpputoria omaan kylään. Ostosten ohella kirppiksellä voi pistäytyä vaikka vain päiväkahvilla.

Pirkkalalainen Taina Höynälä päätti kirpputorin perustamisesta viime syksynä, kun kartoitti lähikuntien tyhjiä liiketiloja. – Kaupankäynti on juttuni. Ajatus omasta kirppiksestä muhi takaraivossa pitkään, mutta sitten päätin toteuttaa unelmani.

Kultainennoutaja Rasmus makaa oven suussa pehmolelukilpikonnansa kanssa. Koira katselee rauhallisesti ihmisvilskettä, jota kirppis-kahvilassa on riittänyt viime viikonlopun avajaisten jälkeen.

Yrittäjä Taina Höynälä ehtii hetkeksi juomatauolle ja sanoo, että kiire on ollut melkoinen – kovan suosion vuoksi hän on joutunut kutsumaan apuun ystävät ja sukulaiset, jotka ovat toimineen kirppiksellä apukäsinä.

Kirppisyrittäjän apukäsinä ovat toimineet ystävät ja sukulaiset. Myös Rasmus-koira on päässyt viihdyttämään asiakkaita.

– Minulla oli sellainen kuvitelma, että pärjäisin täällä yksin, mutta se ei ole nyt mitenkään mahdollista. En olisi uskonut, että suosio on tällainen heti alkuun. Selkeästi tänne on toivottu tämmöistä toimintaa, hän toteaa.

Ruuhka helpottaa pian 

Entisen musiikkikaupan tiloihin perustetun kirppis-kahvilan pöydät varattiin täyteen heti.  Nyt pöydissä on siis ruuhkaa, mutta yrittäjä kertoo jonon purkautuvan tulevilla viikoilla. Pöytien lisäksi tavaroita voi myydä rekeissä ja hyllyissä.

Höynälän ura kirppisyrittäjä on lähtenyt liikkeelle niin vauhdikkaasti, ettei hän ole vielä itse ehtinyt syventyä myyntipöytien antimiin sen kummemmin.

Kirppiksellä on myös hinnoittelupalvelu, jossa henkilökunta hinnoittelee myytävät tavarat.

– Rakastan kirpputoreja, mutta nyt pöytien penkomiseen ei ole ollut aikaa. Niin kauhea kiire on ollut, että kotona on käyty vain nukkumassa, hän sanoo.

Apukäsiä tarvitaan

Höynälän mukaan  asiakkaat ovat olleet mielissään myös kahvilasta – lähialueen asukkailla kun ei ole ollut kahvittelupaikkaa lähimaastossa.

– Oikein hyvää palautetta on tullut ja ihmiset ovat olleet ihanan kärsivällisiä, vaikka tässä on ollut kaikenlaista sählinkiä välillä.

Tulevaisuuden kiirettä hillitäkseen yrittäjä on päättänyt etsiä kirppis-kahvilaan sopivaa henkilöä työkokeiluun työvoimatoimiston kautta.

– Täällä olisi hinnoitteluhommaa, kahvinkeittoa, pöytien pyyhintää ja sen semmoista. Jos olet sopiva henkilö, niin tule vaikka paikan päälle esittäytymään, hän vinkkaa.

Kirppisasiakkaat: Koira piristää, pöydän tyhjennys on mukava lisäpalvelu

Hämeenkyröläiset Julia Lahtinen ja Heidi Lindström ajelivat viime viikonloppuna Asemantietä pitkin, kun huomasivat Salen taloon avatun uuden kirpputorin.

Paljon kirpputoreja kiertävä kaksikko päätti pistäytyä kirppiksellä tällä viikolla ja vierailu osoittautui positiiviseksi.

– Tämä on ihan mukavanolonen kirppis. Yleisilmeeltään tämä on aika siisti, Lindström arvioi.

Julia Lahtinen (vas.) ja Heidi Lindström käyttävät paljon kirpputoreja. Lindströn löysi Kara-kirppikseltä pari neuletta ja laukun. – Omaan pöytäämme tuomme myyntiin pääasiassa vaatteita ja kenkiä.

Naisia ilahdutti erityisesti seuraa pitänyt Rasmus-koira.

– Koira on aika hyvä vetonaula kirppiksellä. Se varmaan piristää monen ihmisen mieltä, Lahtinen sanoo.

Lahtinen ja Lindström varasivat kirppispöydän kahdeksi viikoksi ja kertovat olevansa tyytyväisiä pöydän tyhjennyspalveluun, jonka myyjät voivat saada lisämaksusta.

– Kirpparin henkilökunta tyhjentää pöytämme ja säilöö tavaroita tietyn aikaa, kun olemme lomalla. Se on kiva juttu.