Väärä seiväsvalinta Kujanpään harmina Ideaparkissa

Lempäälän Ideaparkkiin rakennettiin kahden päivän aikana talkoovoimin varsin hienot kisapuitteet. Täpötäysi ostariväki sai nähdä, kuinka ”aitaa kaatuu ja tanner ryskyy”.

Kujanpää ylitti 525, mutta sen jälkeen rima oli liian korkealla. (Kuva: Karoliiina Ukskoski)

Someron Esalta vuokrattu vauhdinoton korokerata joko sopii tai ei sovi urheilijalle. Urho Kujanpää ei oikein päässyt sinuiksi radan kanssa.

Sen sijaan Tommi Holttisen juoksu kulki mallikkaasti. Kujanpää tosin esitti kisan ylivoimaisesti korkeimman hypyn jo verryttelyssä, jolloin kisarima oli 530 korkeudessa.

Kujanpää otti heti kisan alussa käyttöönsä seipään, jolla hän pari viikkoa sitten hyppäsi ennätyksensä 556. Valinta osoittautui kuitenkin vääräksi.

Aloituskorkeus 510 meni vielä hulppeasti yli jäykällä seipäällä, mutta sen jälkeen Kujanpään suoritukseen tuli liikaa puristusta. Yleisön joukossa oli myös kenties liikaa tuttuja, jonka vuoksi kotikentän etu alkoi tuoda Kujanpäälle paineita.

Kujanpää väänsi väkisin tuloksen 525, joka toi vasta kolmannen sijan. Karijoen Tapparan Santtu Koskiaho kiilasi samalla tuloksella ja myös omalla ennätyksellään hopealle.

Kujanpään kaksi yritystä korkeudesta 535 olivat ilmavia, mutta alastulossa urheilijan rinta osui rimaan.

Kujanpää lähtee ensi viikolla Tommi Holttisen kanssa PM-kisoihin Osloon edustamaan Suomea. Siellä Kujanpää käy taas tosissaan EM-kisarajan kimppuun.

Jos 565 ei taitu vielä Oslossa, niin viimeinen mahdollisuus sen ylittämiseen on Kuopion SM-kisoissa. Kujanpää puolustaa kahden viime vuoden ajalta SM-hallimestarin titteliä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.