Ryhdin B-tytöt taistelivat välieräpaikan

Matkasimme Kuortaneelle B-tyttöjen B-pooliturnaukseen, jonka aloitimme pelillä Pihtuputaan Plokia vastaan. Ilmassa taisi olla vähän alkukankeutta ja asenne oli täysin hukassa.

Inka Sairiala (vas.), Senni Virtanen ja Pinja Lepola pelasivat hyvän turnauksen. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Kauhukaksikolla eli Nelli Niemiseltä ja Pinja Lepolalta peli meni vähintään yhtä madellen kuin heidän suihkuunlähtönsä turnauksissa. Aina heitä saa odottaa! Salaisen aseen eli Jutta Majurin tultua kentälle, peli parani, mutta se ei silti riittänyt voittoon. Koko peli päättyi meidän tappioksemme 2–0.

Seuraavan turnauksen ensimmäiseen peliin täytyy lähteä huomattavasti paremmin: kunnon aamupuuro mahassa ja hymy korvissa! Näillä pitäisi pärjätä pitkälle.

Ensimmäisen alakanttiin menneen pelin jälkeen valmentaja Sami Yläkangas lausui joukkueelleen muutaman valitun sanan. Pelaajat säikähtivät valmentajan uutta puolta niin, että toisen pelin alkaessa paljon puhuttu peli-ilme oli muuttunut täysin. Vastaan astui Vilppulan Tähti.

Ensimmäisessä erässä Ryhti mursi vastustajan pelitaktiikkaa huikeilla syötöillään. Jos pallo sattui kuitenkin palautumaan Ryhdin puolelle, Ryhdin hyökkääjät sijoittivat pallon fiksusti vastustajan kenttään. Erä päättyi Ryhdin hyväksi 25–14.

Toiseen erään lähdettäessä vastustaja paransi otteitaan huomattavasti ja erän alku sujui tasaisissa merkeissä. Vastustaja onnistui kovissa hyökkäyksissään ja Ryhdin keskitorjuja Adele Selkee pääsi hommiin.

Jos pallo sattui kuitenkin menemään torjunnan ohi, Ryhdin puolustus toimi moitteettomasti libero Senni Virtasen johdolla. Onnistuneen puolustuspelin ansiosta Ryhti pystyi käyttämään koko hyökkäysrosteriaan.

Myös joukkueemme juniori Emma Jokela näytti, miten palloa isketään kenttään. Loppuerän aikana vastustajan puntti alkoi tutista niin, että Ryhti rymisti 2–0-voittoon.

Viimeisessä pelissä vastaan tuli KuLePa 2. Peliin lähdettiin hyvällä asenteella ja voitontahdolla.

Ensimmäinen erä olikin täyttä Ryhdin hallintaa. Erä sai arvoisensa päätöksen kun Inka Sairiala rysäytti pallon Ilona Matilaisen täydellisestä tarjoilusta hyökkäyskuvion päätteeksi.

Toiseen erään KuLePa nosti hieman tasoaan ja erästä tulikin edellistä tiukempi. Ryhdin ensimmäisessä ottelupallossa ryhdittäret Miia Köykkä ja Ilona Matilainen innostuivat hieman liikaa. Vastaanotto oli täydellisyyttä hipova ja passari Matilaisen silmissä näkyi jo pelin päättyminen Köykän kädestä.

Pelaajien hiuksenhieno ajoitusvirhe johti koomiseen tilanteeseen. Köykkä oli ladannut viimeisetkin voimansa tuohon ratkaisupalloon, mutta osui siihen vain peukalollaan.

– Käteni oli lähteä irti, Miia Köykkä kommentoi.

Varmalla pelillä Ryhti kuitenkin piti oman tasonsa ja hoiti tämänkin erän loistokkaasti. Lopputuloksena oli poolin toinen sija ja paikka välieriin.

Tämän raportin kirjoittivat Ryhdin B-tytöt.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?