Ryhtiläisten vauhti vakuutti Lempäälän laduilla

Sunnuntaina Lempäälän Hakkarissa hiihdettiin KristaCupin kolmas osakilpailu perinteisellä hiihtotyylillä erittäin talvisissa olosuhteissa. Kahden vuoden takaisissa hopeasompamaastoissa sivakoi 24 Ylöjärven Ryhdin hiihtäjää, joista kuusi sijoittui mitaleille.

Viestihopeaa Hopeasommassa vuonna 2017 napannut joukkue Emmi Henriksson, Elsa Torvinen, Venla Haataja, ei jäänyt näissäkään kisoissa mitaleitta.

Henriksson voitti 14-vuotiaiden tyttöjen kolmen kilometrin kisan. Haataja hiihti hopealle 16-vuotiaiden viidellä kilometrillä ja jäi Vammalan Seudun Voiman Jessica Junkkalasta alle neljä sekuntia. Elsa Torvinen hiihti samassa sarjassa pronssia, ja eroa kärkeen tuli vain 8,4 sekuntia.

Kiira Suhonen puolestaan hiihti hopealle kahdeksanvuotiaiden kilometrin lenkillä. 12-vuotiaiden tiukassa kolmen kilometrin kisassa Aino Aarnio taisteli pronssille ja jäi Kankaanpään Urheilijoiden Siiri Lainosta vain viisi sekuntia. Aino Aarnion hiihtoaika olisi riittänyt 14-vuotiaiden sarjassa neljänteen sijaan. Myös Ada Aarnio hiihti pronssille 14-vuotiaiden sarjassa – eroa voittaja Emmi Henrikssoniin tuli 16,7 sekuntia.

KristaCup on nyt puolivälissä, ja ryhtiläiset ovat olleet vahvasti edustettuina kaikissa osakilpailuissa. Hiihtämättä on vielä vapaan tyylin kisa Kangasalla ja perinteisen tyylin yhteislähtökisa Ikaalisissa ensi viikonloppuna sekä maaliskuun alussa perinteisen tyylin sprintti Hämeenlinnassa.

Tänä vuonna KristaCupin kokonaiskilpailuun lasketaan mukaan hiihtäjän suoritukset neljästä parhaasta osakilpailusta. Tullakseen huomioiduksi kokonaiscupin pistelaskussa hiihtäjän pitää osallistua vähintään kolmeen osakilpailuun. Cupin pisteet lasketaan ikäluokittain. 7–14-vuotiaissa palkitaan kuusi parasta ja 15–16-vuotiaissa kolme parasta.

Ylöjärven oma nuorisohiihtosarja, neliosainen Maunus-cup jatkuu tiistaina 12. helmikuuta klo 18.30 Maunussuon ympyrälenkillä hiihdettävällä perinteisen tyylin kilpailulla.

Kilpailu on samalla Ylöjärven kaupunginmestaruuskilpailu, jossa kuka tahansa paikkakuntalainen voi tulla mittauttamaan omaa hiihtokuntoaan. Kilpailussa ei ole osallistumismaksua, ja siihen ilmoittaudutaan Ylöjärven Urheilijoiden nettisivulla olevalla lomakkeella.

Maunus-cupin viimeinen osakilpailu hiihdetään 21. helmikuuta vapaalla hiihtotyylillä. Tuolloin on tarjolla sarjat 8–16-vuotiaille. Kahdeksanvuotiaiden sarjaan voivat osallistua kaikki alle kahdeksanvuotiaat eli myös hiihtoharrastustaan aloittelevat ovat tervetulleita.

Kotimaisemissa hiihdettävä Maunus-cup on menneinä vuosina kerännyt sankat osallistujajoukot. Maunus-cupin kilpailut Maunussuolla, Topin tuvalla ja Räikällä ovat olleet monen menestyvän kilpahiihtäjän ensimmäinen kokemus hiihtokisojen huumasta.

SARI HAATAJA

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.