Ryhdin A-tytöt hakivat oppia kivikovasta turnauksesta

Ylöjärven Ryhdin A-tytöt kävivät pelaamassa SM-sarjan A-pooliturnauksen Liedossa viime lauantaina. Mukana turnauksessa olivat tämän hetken neljä kovinta joukkuetta.

Esimerkiksi Salon ja Nurmon joukkueen pelaajilla on yhteensä jo yli sadan ottelun kokemus naisten mestaruusliigasta.

Liedon Parma voitti tasaisuudellaan ja kovalla kenttäpuolustuksella koko turnauksen. Nopeat tempohyökkäykset olivat vaarallisia vaikkakin odotettuja. Kuitenkaan vastustajat Ryhti mukaan lukien eivät saaneet niitä montaa kertaa kiinni.

Turnauksen tarkoitus oli jakaa joukkueet SM-sarjan välierälohkoihin.

Ryhti pelaa siis 9. maaliskuuta kolmoslohkossa yhdessä Pihtiputaan Ploki 2:sen, Maskun Katajan ja Someron Pallon kanssa. Välierälohkon kaksi parasta joukkuetta pääsee SM-finaaliturnaukseen.

Ylöjärven Ryhti matkasi Lietoon miltei parhaalla joukkueellaan. Toki Suomen Cupin finaali vei Laura Laukkasen. Inka Yläkangas sekä Pinja Lepola olivat kipeänä.

Nurmon Jymyn joukkuetta vastaan Ryhti hävisi tiukasti ensimmäinen erä 23–25. Toisen erän Ryhti puristi itselleen samoin luvuin. Kolmas erä alkoi kuitenkin huonosti Jymyn painavan syötön johdosta eikä Ryhti saanut syntynyttä eroa kiinni.

Ensimmäinen erä oli hieman hermostunutta peliä Ryhdiltä ja passit karkailivat hieman kauas verkolta. Hakkuri Veera Paloniemi (4 pistettä) ja Emilia Hänninen (6 pistettä) pitivät kuitenkin joukkuetta erän voitossa kiinni onnistuneilla hyökkäyksillään.

Passari Veera Nikkisen passitkin alkoivat löytää erän loppupuolella paremmin laitahyökkääjät. Toinen passari Ilona Matilainen tuli myös erän lopussa kokeilemaan tuntumaa.

Toiseen erään Ryhti lähti täsmentämällä laatua joka osa-alueella. Nurmon syötöt kohdistuivat edelleen Libero Senni Virtasen ja yleispelaaja Emppu Hännisen tonteille. Vastaanottoon tuli rauhallisuutta ja passitarkkuuskin löytyi paremmin kohdilleen. Toisessa erässä keskihyökkäjät Miia Köykkä (3 pistettä) ja Adele Selkee (1 piste) pääsivät myös osallistumaan hyökkäyksiin. Laidasta tehokkain oli Jemina Jäärni (9 pistettä).

Kolmannen erän (8–15) Ryhti menetti vastaanoton ontumiseen. Ryhti teki puolet vastustajaa enemmän suoria virhepisteitä.

Toisessa ottelussa Salon Viestiä vastaan Ryhti sortui vastustajan liialliseen kunnioittamiseen. Ryhti teki kahden erän aikana 20 virhepistettä. Etenkin vastaanottopelissä ylöjärveläisillä on vielä paljon harjoiteltavaa.

Kolmannessa pelissä Ryhti kohtasi Liedon Parman. Ryhdin kokoonpanoon tuli muutoksia, kun Salli Joutsenvirta tuli hakkuriksi ja Kiia Sylvenius yleispelaajaksi. Lisäksi Ilona Matilainen siirtyi passariksi.

Ensimmäinen erä oli kuitenkin ehkä Ryhdin kauden heikoin. Toiseen erään Ryhti lähti vakiintuneella kokoonpanolla. Ryhdin syöttö ja vastaanotto kulki nyt paremmin ja vastustajakin teki 12 virhepistettä. Ryhti veikin erän hienosti 25–23.

Kolmas erä oli tasaista taistelua, jonka Parma vei lopulta pistein 16–14.

– Paljon on pieniä asioita vietäväksi seuraavaan tärkeään turnaukseen, jotta saamme vastaanottoa, puolustusta ja passipeliä meille sopivammaksi. Tytöt tekevät kuitenkin todella paljon töitä lentopallon eteen lukion ohella ja uhraavat aikaansa hienosti molemmille tärkeille asioille, Ryhdin valmentaja Timo Jäärni sanoi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?