Röyhkiölle vaikeuksien kautta kuudenneksi korkein pistepotti

Rallin SM-kauden ensimmäinen osakilpailu Rovaniemen Arctic Ralli osoittautui vaikeaksi ylöjärveläisen Aleksi Röyhkiön tiimille, joka kilpailun alla esitteli ensimmäisenä Suomessa 2019-mallisen Ford Fiesta R2 -auton.

Aleksi Röyhkiö sai alleen uuden auton ja osoitti vauhtinsa riittävän kärkikahinoihin. (Kuva: Jarno Saari)

Flying Finn Academyn valmennusryhmään kuuluva Aleksi Röyhkiö ajoi poikkeuksellisesti rallin ennakkotestit Norjan lumilla, koska uusi auto saapui Suomeen vain muutama päivä ennen kauden avauskisaa.

– Aikataulu oli erittäin kiireinen, mutta saimme kaikki palaset kohdalleen ennen kisan alkua. Ehdin ajaa vain yhden testivedon rallia edeltävänä päivänä, Röyhkiö kertoi.

18-vuotiaan Röyhkiön ja kartanlukija Ville Mannisenmäen osalta ralli käynnistyi SM3-luokan kolmannella sijalla, mutta iloa ei kauaa kestänyt.

– Jo ensimmäisellä EK:lla vaihdelaatikko alkoi oireilla ja toisen pätkän jälkeen se hajosi. Niinpä rallin ensimmäinen päivä jäi meiltä kesken ja saimme ajamattomista pätkistä aikasakkoa.

Toiseen kisapäivään tiimi starttasi kuitenkin positiivisella mielellä. Tavoitteena oli saavuttaa mahdollisimman suuri pistepotti.

– Pääsimme väläyttämään vauhtiamme aamun ekalla pätkällä, johon syntyi 12 sekunnin pohja-aika. Se tuli aivan puhtaalla ajolla, eikä mitään riskejä otettu. Seuraavalla EK:lla meidän eteen nostettiin lumipenkasta hitaampi autokunta, jonka perässä köröttelimme maaliin asti. Siinä meni kaksi minuuttia hukkaan, Röyhkiö kertoi ja jatkoi:

– Muillakin oli ongelmia, joten vielä oli pieni mahdollisuus nousta kuudennelta sijalta. Kisan lopulla tuli vielä teknisiä ongelmia, kun iskunvaimennin petti. Jouduin ajamaan kaksi pitkää EK:ta aivan hiljaa.

Lopulta Röyhkiön autokunta oli maalissa SM3-luokassa seitsemäs, mutta sai kuudennen sijan pisteet, kun edelle sijoittui sarjan ulkopuolella ajanut italialainen JWRC-luokan kilpailija.

Ralli SM-kausi jatkuu Kouvolassa 15.–16. helmikuuta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.