Kasiluokkalaiset arvostavat kotikaupunkiaan – Ylöjärvi on hyvä paikka elää

Miltä Ylöjärvi näyttää 14-vuotiaan silmin? Mikä Ylöjärvellä on hyvää ja mitä täällä voisi olla lisää? Näihin kysymyksiin saimme vastauksia joulukuisena iltana Nuorisokeskus Olkaan kokoontuneilta nuorilta.

Helmi-Maria Itvola, Takamaa
– Ylöjärvi on hyvä ja iso paikka. Hyvää on kauppakeskus Elo. Täällä on monta koulua ja tosi paljon nuoria.
– Ylöjärvellä on aika lailla kaikkea. Kun täällä on tottunut elämään, niin ei oikein tiedä mistään paremmasta. On hyvä, että täällä on paljon nuorisokeskuksia, koska yksinäiset ihmiset voivat tulla tänne, tutustua toisiin ja saada paljon kavereita.

 

Ville Luoma, Soppeenmäki
– Ylöjärvi on ihan hieno paikka. Täällä on paljon tekemistä ja voi viettää aikaa kavereiden kanssa. Täällä on hyvin ajanviettopaikkoja ja paljon kavereita.
– Toivoisin lisää ajanviettopaikkoja ulos. Skeittirampin piti tulla keskustaan, mutta koska se ei tullut niin lopetin skeittaamisen.

 

Ville Vataja, Haavisto
– Ylöjärvi on tuppukylä, täällä ei ole mielestäni mitään. Se, että täällä on kerrostaloja, ei tee tästä kaupunkia.
– Haluaisin tänne enemmän vaatekauppoja ja ruokakauppoja, ja meille teineille skeittirampin ja paikkoja, jonne voimme mennä vaikka istumaan ja puhumaan.

 

Jimi Skutt, Haavisto
– Ylöjärvi on kaunis ja ihana paikka, tykkään olla täällä. Täällä on yleensä rauhallista ja voi tehdä mitä haluaa. Täällä on aktiviteetteja ja paikkoja.
– Toivoisin skeittiparkkia nuorille. Sitä on toivottu todella paljon.

 

Ilmari Cohen, Haavisto
– Ylöjärvi on hyvä kaupuki, ei liian iso eikä liian pieni, juuri sopiva. Hyvää on ihmiset, kaverit, nuorisotyöntekijät ja nuorisotilat.
– Toivoisin lisää nuorison järjestämiä tapahtumia ja tietoa Olkan aukioloajoista. Jos Olka pystyisi panostamaan hieman lisää sosiaaliseen mediaan niin tänne ei tarvitsisi tulla turhaan, jos paikka on kiinni.

 

Sebastian Roth ja Roope Hulkkonen, Soppeenmäki
–  Ylöjärveltä ei puutu oikein mitään. Hyvää on kouluympäristö, rannassa lentopalloverkot ja jalkapallomaalit. Rannassa pääsee tekemään melkein mitä vaan.
– Haluaisin tänne jotain äksöniä. Parkour-rata olisi kiva, lähin on Tampereella.
– Tykkään asua täällä. Hyvää on se, että kauppa, koulu, kirjasto, kaupungintalo, Alamökki ja ranta ovat lähellä.
– Ei tule heti mieleen mitä tänne tarvittaisiin lisää. Täällä on rannat, missä voi pelata vaikka lentopalloa ja korista. Meillä on uimahalli, hiihtolatuja ja kaikkea.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.