Elli Matilainen on paikallislehden nuorisovahvistus

Ylöjärven Uutiset sai lisää osaamista riveihinsä, kun paikallislehden avustajana aloitti lukio-opiskelija Elli Matilainen. Nyt tämä erityisesti taiteesta ja kulttuurista aiheita kirjoituksiinsa keräävä YU:n nuorten ääni saa esitellä itsensä.

Elli Matilainen on erityisen kiinnostunut taiteesta ja kulttuurista.

– Olen Tampereen yhteiskoulun lukiota käyvä kakkosvuotinen. Asun kuitenkin Ylöjärvellä perheeni kanssa.

– En rakasta maailmassa mitään enemmän kuin kirjoittamista. Kirjoittaessani tunnen olevani paljon itsevarmempi kuin puhuessani ihmisten kanssa. Haluaisin jonain päivänä kirjoittaa romaanin, kun en ole liian kiireinen koulun kanssa.

– Miksi olet kiinnostunut taiteesta? Taide on ainoa järkevä asia järjettömässä maailmassa. Elokuvissa on alku, keskikohta ja loppu. Kaikki tarinan ongelmat ratkaistaan jollain tavalla – hyvällä tai huonolla. Elokuvat tuovat hetken, jolloin muu maailma katoaa ja maailmassa on vain sinä ja se, mitä olet katsomassa.

– Taide kertoo tarinan, oli se sitten konsertti, elokuva tai jopa taideteos. Jos ei muusta, niin tarina kertoo taiteen luojasta.

– Kuten jo sanoin, rakastan kirjoittamista yli kaiken. Ja yllättävää kyllä, jos minut tuntee tietää, että pidän myös ihmisistä.

– Meillä jokaisella on oma tarinmme, johon sisältyy hankaluuksia, ylä- ja alamäkiä. Minä haluaisin kuulla niitä mahdollisimman monta. Journalismi on periaatteessa tarinan kertomista. Journalismissa kuitenkin tarinat ovat oikeita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?