Uplakersin muodostelmaluistelijat hienossa vireessä – uusi joukkue suunnitelmissa

Ylöjärven Uplakersin taitoluistelijoiden muodostelmaluistelujoukkueet kisasivat lauantaina kansallisten sarjojen toisessa lohkokilpailussa erittäin onnistuneesti.

Uplakersin muodostelmaluistelujoukkueet onnistuivat erinomaisesti Porissa. (Kuva: Johanna Lappeteläinen)

Tiny Lakers nappasi kultaa tulokkaiden sarjassa huikeilla pisteillä (62,80). Shiny Lakers puolestaan luisteli hyvällä pistesaaliilla (63,80) kansallisten noviisien kovatasoisessa sarjassa viidenneksi.

Joukkueiden tanssiteemaiset ohjelmat olivat vauhdikkaat, täsmälliset ja ilmeikkäät. Onnistumiset toivat taas molemmille joukkueille uutta puhtia ja uskoa tekemiseen.

Joukkueiden ohjelmat ovat olleet tällä kaudella jo hieman teknisesti haastavammat, joten niiden hiominen on kestänyt kauemmin kuin aikaisempina vuosina. Tämä on koetellut uskoa ja luottamusta.

Molemmissa joukkueissa on tällä kaudella myös satsattu paljon luistelutekniikan hiomiseen ja yksilötaitoihin sekä musiikin ilmentämiseen. Nämä asiat ovat vieneet paljon harjoitteluaikaa. Nyt kova työ on alkanut näkyä ohjelmissa ja tuottaa tulosta.

Vaativampien ohjelmien ja yksilötaitojen korostamisen taustalla on jo ajatus tulevasta. Shiny Lakersin tytöistä monet alkavat olla sen ikäisiä, että he ovat kasvamassa yli noviisisarjasta.

Siksi ensi kaudella Uplakersiin on tarkoitus perustaa kolmas kilpaileva joukkue, joka kisaa kansallisten junioreiden sarjassa. Tämän joukkueen jäsenten ikähaarukka on 12–19 vuotta.

Juniorisarjassa tekniset vaatimukset ovat entistä kovemmat, joten tähän on täytynyt varautua jo tällä kaudella.

Toisaalta nykyisistä tulokkaista nostetaan luistelijoita noviisisarjaan ja tulokkaiden sarjaan otetaan uusia, innokkaita muodostelmaluistelijan alkuja.

Kaikkiin kilpaileviin joukkueisiin luistelijat valitaan testiluisteluiden perusteella. Testit järjestetään maaliskuun puolivälin tietämillä.

Lisäksi seura voi järjestää niin sanottuja kokeilutunteja, joissa pääsee testaamaan, miltä luistelu muodostelmaluistelujoukkueessa tuntuu.

JANETTE HINKKA

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.